Antena Căutare

Zile libere 2019. Sfaturi pentru cei mai gustoși mici de 1 mai

Zile libere 2018. Sfaturi pentru cei mai gustosi mici de 1 mai

De Ziua Internațională a Muncii, românii profită de zilele libere și ies, cu mic, cu mare, la picnic. Se încing grătarele, se pun la rece berile, iar micii nu trabuie să lipsească din meniu. Este ceea ce s-a mai păstrat din tradiția lui 1 mai muncitoresc din perioada comunistă, de altfel, și cea mai plăcută parte a sărbătorii. Iată cum puteți preoara cei mai gustoși mici pentru grătarul perfect.

Înainte de a pleca la iarbă verde, trebuie să aveți la voi toate ustensilele necesare. Apoi, trebuie să scoateți carnea de la rece și să o lăsați să se aclimatizeze cu cel puțin 30 de minute înainte de a fi pusă pe grătar.

Sfaturi pentru cei mai buni mici pe grătar

Datorită grăsimii din compoziție, micii se fac foarte bine pe un grătar pe jar, dar doar după ce flăcările se domolesc. Dacă în timpul procesului de frigere mai ies flăcări din cauza grăsimii ajunse pe jarul încins, puteți stropi flăcările cu puțină apă. Cea mai utilizată metodă este cea a sticlei cu apă cu dopul închis la jumătate.

Articolul continuă după reclamă

Dacă grătarul este mai consistent și trebuie să folosiți mai mult foc, atunci trebuie să țineți cont de ordinea în care puneți cărnurile pe grătar. Prima dată se pun cărnurile subțiri, sau cele care necesită un tratament termic mai scăzut ca timp dar mare ca temperatură. Aici intră carnea tocată (mici, cârnăciori, burgeri) apoi carnea de pui, de vită sau de porc.

Un alt sfat de care trebuie să țineți cont este acela că micii nu se țin prea mult pe grătar, pentru a nu se usca. Ei trebuie întorși, la intervale relativ scurte de timp, de trei ori, câte o dată pentru fiecare latură.

Preparatele cu os au nevoie de mai mult timp petrecut pe grătar, pentru a se pătrunde. Carnea de vită, cea de porc și peștele trebuie gătite și ele în profunzime. Vă dați seama dacă sunt pătrunse, dacă introduceți ușor furculița în ele.

Muștarul și berea nu trebuie uitate din meniu. Iar la final, fie că sunteți pe plajă sau la munte, după ce toată distracția de 1 mai s-a terminat, nu uitați să strângeți gunoaiele în urma voastră!

În România, ziua de 1 Mai a fost marcată, începând din 1890, prin organizarea de petreceri câmpeneşti. În vremea comunismului, de 1 mai muncitoresc, semnificațiile și obiceiurile acestei sărbători erau cu totul altele. Parade de muncitori îmbrăcaţi ca la zi mare, pionieri şi şoimi ai patriei care scandau lozinci de preamărire, intonau cântece patriotice şi înălţau pancarte pentru liderul comunist Nicolae Ceaușescu.

Astăzi, grătarele cu mici în aer liber, berea la rece, urarile și sms-urile pentru cei dragi sunt doar câteva dintre ingredientele tradiționale prin care românii sărbătoresc ziua de 1 Mai. Să sperăm că și vremea va ține cu noi în minivacanța de 1 mai.

sursa foto: editia de dimineata.ro

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x