Antena Căutare

Nomofobia, frica de a ramane fara telefonul mobil

Nomofobia se traduce simplu prin frica de a ramane fara telefonul mobil. Nu este deloc o gluma ci, mai nou, o afectiune la fel de serioasa ca si arahnofobia sau claustrofobia.

Nomofobia se explica prin faptul ca suntem obsedati de telefonul mobil. Intram in panica atunci cand nu il avem in preajma sau cand bateria este pe terminate.

Un studiu arata ca 54% dintre noi luam telefonul chiar si in pat, 39% il luam cand mergem la baie, iar 30% dintre noi nu ne despartim de el nici macar cand mancam. Mai mult, studiile arata ca ne verificam mobilul, fara rost, de 34 de ori pe zi.

Cei mai prinsi in capcana telefonului mobil sunt tinerii. Specialistii spun ca ceea ce ne ofera mobilul este doar o iluzie. De asemenea, tot ei ne avertizeaza ca orice obiect din jurul nostru care ne creaza dependenta, se poate transforma intr-o fobie.

Unde luam telefonul mobil cu noi

54 % iau telefonul in pat
39 % iau telefonul la toaleta
30 % in timp ce mananca
24 % in timp ce conduc
58% verifica degeaba mesajele/apelurile o data la o ora

NEC Medias W N-05E – Un nou smartphone cu doua display-uri... Followgram este solutia pentru Instagram pe PC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x