Antena Căutare

Ce efecte va avea tehnologia 5G asupra oamenilor

Asociația Pro Consumatori lansează Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”, Scopul acestei campanii este atragerea atenției autorităților statului român „asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață”.

Asociația Pro Consumatori lansează Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”, Scopul acestei campanii este atragerea atenției autorităților statului român „asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață”.

Asociația afirmă că statul român a trecut la etapa de implementare a testelor în teren, la București de către Vodafone și la Florești (Cluj) de către Orange, „fără ca populația să fie informată despre efectele adverse asupra sănătății sau bunăstării consumatorilor de servicii de telefonie mobila si internet wireless”.

Efectele nocive depind de intensitatea radiațiilor electromagnetice, care cresc proporțional, în funcție de apropierea față de instalațiile care le produc". Cu toate acestea, conform Institutului Național pentru Cancer din SUA, doar „un număr limitat de studii au evidențiat o asociere statistică între folosirea telefoniei mobile și riscul de cancer cerebral, dar cele mai multe studii nu au găsit nicio legătură”, iar poziția oficială a Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din aceeași țară este că „nu există dovezi științifice care să dea un răspuns concret la această întrebare. Nu știm sigur dacă radiațiile de la telefoanele mobile pot cauza probleme de sănătate mai târziu în viață.”

Corpul uman este constituit din apă în proporție de peste 70% la adulți și peste 80% la copii. Noutatea absolută, îngrijorătoare pentru oamenii informați privind impactul asupra sănătății și bunăstării publice, este noua banda de frecvențe de 26 GHz repartizată pentru telecomunicații în România, foarte apropiată de 23,8 GHz, o frecvență de absorbție rezonantă a apei.

Activitatea electrică a creierului nu este protejată de niciun scut de protecție antiradiații. Cutia craniană protejează doar față de acțiuni mecanice sau acțiuni ale factorilor climatici obișnuiți: vânt, razele soarelui, ploaie. Deci, activitatea electrică a creierului este expusă oricărei influențe electromagnetice exterioare, cu alte cuvinte, oricărui dispozitiv Wi-Fi și oricăror emisii de unde electromagnetice.

Cu toate acestea, chiar și reglementările internaționale stabilite până acum pentru 2G și 3G, exemple fiind European Community July 1999 și ICNIRP April 1998 cu aceleași valori maxime pentru 950MHz si 1850MHz, nu sunt adoptate și respectate la fel în toate statele democratice. Italia, Elvetia și Belgia au adoptat nivele acceptate mai scazute decât în reglementările menâționate, Germania a adoptat exact valorile statuate, iar Austria, Olanda, China, Japonia și SUA au făcut opinie separată, adoptând valori mai mari. Deci, tocmai SUA, care nu recunoaște o asociere între folosirea telefoniei mobile și riscul de cancer cerebral, nu respectă nici reglementările internaționale în domeniul protecției populației.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume se vor reuni abia pe 28 octombrie 2019 la Sharm el-Sheikh, Egipt, pentru a încheia acorduri internaționale, prin care companiile vor putea utiliza frecvențele pentru transmisiile 5G și vor stabili un nivel acceptabil de interferență cu frecvențele de observare a Pământului.

Implementarea tehnologiei 5G este echivalentă cu a pune la dispoziția publicului noi medicamente fară a efectua un singur test privind siguranța și eficacitatea acestora.

Lipsa standardelor de protecție a populației nu constituie însă un impediment pentru actorii care promovează "progresul" cu orice preț uman.

Pentru a înrăutăți situația, telecomunicațiile 5G necesită instalarea a zeci de milioane de noi antene "cu celule mici". Fiind o antena la fiecare 3 până la 12 case în zone rezidențiale și la fiecare bloc din zonele centrale, iar cel mai ingrijorator este ca nu stim cum ne va afecta sanatatea.

Primul laptop pentru copii sau adolescenti... O aplicaţie de smartphone foloseşte tehnologia modernă pentru a ajuta copiii care au dificultăţi de citire sau vorbire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x