Utilizatorii WhatsApp sunt obligați să partajeze datele cu Facebook. Ce se întâmplă dacă refuză

Utilizatorii WhatsApp sunt obligați să partajeze datele cu Facebook. Ce se întâmplă dacă refuză

Utilizatorii WhatsApp sunt obligați să partajeze datele cu Facebook. Ce se întâmplă dacă refuză

shutterstock

Aplicația Whatsapp le-a impus celor 2 miliarde de utilizatori ai săi să accepte să își partajeze informațiile cu Facebook pentru a putea să folosească în continuare aceste două aplicații.

Toți utilizatori au fost deja alertați de aplicația de mesagerie cu privire la noul său regulament. Dacă aceștia vor refuza să își partajeze datele personale cu aplicația Facebook, prin intermediul notificării legate de politica de confidențialitate, nu vor mai putea utiliza Whatsapp.

Prin apăsarea butonului Acceptare, utilizatorul acceptă noii termeni care se vor aplica începând cu 8 februarie 2021. După această dată, dacă noii termeni nu sunt acceptați, atunci utilizatorul nu va mai putea folosi Whatsapp. Dacă un utilizator nu dorește să accepte noile condiții impuse de aplicația de socializare, pot lua legătura cu Centrul de Ajutor pentru a-și șterge contul.

Astfel, utilizatorii care vor să folosească Whatsapp în continuare, trebuie să partajeze cu Facebook numărul de telefon și alte date personale, precum semnalul telefonului, nivelul bateriei, versiunea aplicației pe care o folosește, informații de browser, informații de conectare, zona, limba vorbită, adresa IP și informațiile legate de operarea telefonului.

Ce se întâmplă dacă utilizatorii Whatsapp refuză noul update

Noul update al aplicației Whatsapp oferă posibilitatea de integrare a produselor ce aparțin de Facebook, inclusiv Messenger și Instagram.

Un reprezentant al Whatsapp a declarat că acest nou update vine în sprijinul afacerilor pentru a stoca și gestiona conversațiile de pe Whatsapp folosind infrastructura din Facebook.

Noile termene și condiții arată și că simpla ștergere a aplicației Whatsapp nu va împiedica această aplicație din a reține datele personale ale utilizatorului. Pentru ca un utilizator să se asigure că aplicația nu se mai folosește de datele sale personale, este necesar să folosească secțiunea de ștergere a contului direct din aplicația de Whatsapp.

Cu toate acestea, chiar și după ștergerea permanentă a contului, câteva informații personale despre utilizator vor rămâne stocate de companie.

Ce alte aplicații de mesagerie mai poți folosi

“Când îți ștergi contul, nu vor fi afectate informațiile ce țin de grupurile create de tine sau cele cu care ai interacționat în aplicație și nici informațiile (poze, video-uri, mesaje) pe care alți utilizatori le au de la tine”, a completat reprezentantul companiei.

Această schimbare este implementată la o lună după ce Apple a început să ceară companiilor care dezvoltă aplicații pt iOS să detalieze informațiile pe care ei le culeg de la utilizatori. Potrivit App Store, Whatsapp își rezervă dreptul de a stoca informații financiare, cumpărături, locația, contactele, identificările și utilizarea datelor. Astfel, utilizatori sunt sfătuiți să folosească aplicații de mesagerie mai sigure, precum Signal, la îndrumarea lui Elon Musk. De asemenea, Microsoft își sfătuiește utilizatorii să își șteargă contul de Whatsapp și să aleagă Skype, aplicație care îți păstrează datele personale private.

Ultimele știri