Cand ne referim la ei, avem in fata o lista minimala de ingrediente: malai, ulei, sare. Sunt ca un fel de mamaliga impartita in bucatele mai mici.
Cu toate acestea, trebuie sa cunoastem cateva elemente de finete care sa ne ajute sa nu intram in capcana... pufuletilor. Pe piata exista zeci de firme care ii comercializeaza si se intrec in reclame.
Cei mai recomandati sunt pufuletii simpli, doar cu sare, fara branza, cascaval sau gust de pizza. Orice alt gust nou este de fapt un ingredient artificial care „strica" compozitia pufuletilor.
Daca intalnesti pufuleti care contin tartrazina sau E 102 nu-i cumpara. Tartrazina este un colorant artificial, considerat nociv pentru sanatate si care da culoarea galbena.
Dar ma intreb: de ce avem nevoie de coloranti artificiali daca malaiul e galben de la natura? Si nu pot deduce decat un lucru: producatorul a adaugat colorant pentru a folosi malai mai putin sau de o calitate mai proasta.
Eu am gasit in magazin pufuleti ale caror mentiuni de pe eticheta m-au determinat sa-i cumpar: „Pufuleti. Produs din cereale nemodificate genetic, 100% natural, fara E-uri". Compozitia lor este foarte simpla (adica asa cum trebuie sa fie): malai grisat, ulei vegetal, sare iodata 1%.
Sfat: Alege pufuletii fara aditivi, fara arome si cu un procent mic de sare. Nu consuma prea multi intrucat nutritionisii sustin ca ingrasa.
Citeste Revista Felicia
Plante medicinale pentru igiena intima... Consumul de carne creste greutatea!...