- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din sange. Astfel, participantii la cercetare care nu aveau probleme cu nivelul colesterolului si care au consumat suplimente alimentare care aveau la baza vinul rosu au constatat ca nivelul colesterolului LDL - supranumit "colesterolul rau" - a scazut cu aproximativ 9%. In cazul subiectilor care aveau valori ridicate ale colesterolului si care au consumat aceleasi suplimente nutritive, nivelul colesterolului "rau" a scazut chiar si cu 12%, informeaza dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.
Rezultatele sunt incurajatoare, spun specialistii, in conditiile in care colesterolul "rau" se depune pe peretii arteriali, care se ingroasa si determina cresterea presiunii arteriale, ducand la infarct.
Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!
Telefonul mobil ne poate imbolnavi de cancer!... Tine departe maladia Alzheimer! 5 factori care iti influenteaza creierul ...