Căutare Live

Afla cum iti poti proteja inima spalandu-te pe dinti!

Spalatul pe dinti de cel putin doua ori pe zi te poate feri de boli fatale de inima, relateaza Daily Mail.

Bacteriile care exista in cavitatea bucala pot duce la formarea de cheaguri de sange care pot provoca endocardita infectioasa, o afectiune rara a inimii.

Cercetatorii britanici au descoperit ca este posibil ca un tip de streptococ ce poate provoca endocardita infectioasa sa ajunga in vasele de sange prin gingiile care sangereaza. Odata ajunsa in sange, bacteria poate determina formarea de cheaguri de sange.

Streptococul sta ascuns in interiorul cheagurilor, fiind astfel protejat de actiunea sistemului imunitar sau a antibioticelor. Daca aceste cheaguri se formeaza la nivelul valvelor inimii, acestea se pot infecta si astfel se formeaza endocardita infectioasa care are consecinte foarte grave si, uneori, fatale.

Foto: hepta.ro

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... S-a descoperit o noua metoda de a creste fertilitatea...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri