Căutare Live

Care sunt semnele îmbătrânirii pielii? Vezi sfaturile lui Dr. Nandi

Cu trecerea timpului pielea noastră imbătraneste. Care sunt straturile pielii, cum sunt afectate de vreme și pot fi protejate, necesitatea protecției solare, ce tratamente sunt benefice pentru afecțiunile dermei? Vezi ce spune cel mai popular realizator de emisiuni medicale Partha Nandi, cunoscut pentru emisiunea "Ask. Dr. Nandi" într-un video scurt de 2 minute.

Cu trecerea timpului, inevitabil, pielea noastră imbătranește. Care sunt cele 3 straturi ale pielii, cum sunt afectate de vreme și cum pot fi protejate, de ce este necesară protecția solară, ce remedii și tratamente sunt benefice pentru afecțiunile dermei? Vezi ce spune cel mai popular realizator de emisiuni medicale Partha Nandi, cunoscut pentru emisiunea "Ask. Dr. Nandi" într-un video scurt de 2 minute.

Pielea are trei straturi:

  • exterior epiderma,
  • de mijloc derma,
  • subcutanat cel de bază.

Odată cu trecerea timpului, observăm cum pielea noastră îmbătrânește, lucru inevitabil. Însă specialiștii spun că unele semne “sunt provocate de soare și pot fi evitate”, afirmă Dr. Nandi.

Derma poate fi afectata de radiațiile ultraviolete care pot duce la aparitia ridurilor. Expunerea fara protectie la soare poate duce si la aparitia petelor dupa cum razele ultravioletele cresc riscul de cancer de piele evidentiaza Dr. Nandi.

Care sunt semnele îmbătrânirii pielii? Dr. Nandi afirmă că inițial “observăm o schimbare a culorii pielii sau se formează riduri în jurul ochilor, a gurii și pe frunte.” Devin vizibile și venele de pe gât și față sau “se pierde culoarea și aspectul plin al buzelor ”. În timp, se pot forma riduri mai profunde: pielea poate deveni mai tare și pot apărea chiar carcinome ale pielii (forme incipiente de cancer).

Cum tratăm o piele îmbătrânită? Cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este prevenția adica scăderea factorului de risc:

  • trebuie sa ne protejam de soare prin folosirea loțiunilor cu protecție solară, a ochelarilor de soare și a hainelor.
  • dacă depistezi probleme din timp ale pielii va fi mai ușor pentru medic să pună un diagnostic și să te ajute încă din faza incipientă a afecțiuniunilor de piele.

Desigur exista si diverse mijloace de tratare a pielii îmbătrânite: peeling chimic, dermabraziune și injecții cu botox, spune Dr. Nandi. O vizită la dermatolog poate ajuta la oferirea tratamentul potrivit. Aduceți sănătatea în viață de zi cu zi! Folositi spray-uri autobronzante si evitati saloanele de bronzat.


"Ask Dr. Nandi” este una dintre cele mai cunoscute emisiuni medicale din America. Show-ul pe care îl prezintă doctorul Partha Nandi abordează deopotrivă subiecte despre sănătate, nutriție, stil de viată dar se concentrează și pe găsirea de soluții practice. Seria de episoade Ask Dr. Nandi este disponibilă online pe AntenaPlay >>

Afla mai multe (intelege si vezi) si despre Alimentația rațională vs. irațională | Fitness | Dieta Perfectă

Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole
Cum să îți protejezi vederea și să preîntâmpini orbirea - Ask Dr. Nandi... De la predemență la Alzheimer avansat | Dr. Nandi despre cum pot fi identificate 4 faze ale bolii...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri