Antena Căutare

Atenţie mare! Specialiştii avertizează: este produsul “OTRAVĂ” pentru sănătatea copilului tău!

Specialiştii trag un semnal de alarmă şi avertizează părinţii să fie atenţi cu alimentaţia copiilor lor. Consumaţi încă de la o vârstă fragedă, pufuleţii nu sunt decât o "otravă" pentru sănătatea micuţilor tăi.

Specialiştii trag un semnal de alarmă şi avertizează părinţii să fie atenţi cu alimentaţia copiilor lor. Consumaţi încă de la o vârstă fragedă, pufuleţii nu sunt decât o "otravă" pentru sănătatea micuţilor tăi.

Nutriţioniştii sunt de părere că pufuleţii şi cerealele sunt alimentele care nu ar trebui să facă parte prea des din alimentaţia copiilor. Potrivit feminis.ro, aceste variante conţin multă sare şi mult zahăr, iar din cauza cantităţii mari de sare, vor suprasolicita rinichii copilului.

Chiar dacă ţi se par banali, pufuleţii sunt o "otravă" pentru sănătatea copiilor tăi. Dacă până acum aveai îndoieli în privinţa pufuleţilor şi cerealelor pentru copii, specialiştii îţi explică de ce trebuie să elimini definitiv pufuleţii din alimentaţia micuţului tău.

Pufuleţii tradiţionali sunt fabricaţi din făină de porumb expandată, cu adaos de glucide. Ei au o încărcătură glicemică foarte ridicată. Mai mult, nutriţioniştii subliniază că toate produsele obţinute din porumb au un indice glicemic mare, iar din această cauză creşte riscul ca persoana să facă diabet.

La capitolul valoare nutriţională, pufuleţii sunt un produs alimentar dezechilibrat, au foarte multe zaharuri în compoziţie şi o cantitate mică de proteine. În plus, sunt săraci în vitamine, cu excepţia acelor sortimente în care vitaminele sunt adăugate artificial.
Pufuleţii conţin un colorant artificial - azoic galben tartrazină - care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor. Acest colorant poate provoca dificultăţi de respiraţie, eczeme şi tulburări de vedere.

Cu alte cuvinte, pufuleţii nu sunt decât un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare.

Obișnuiești să arunci apa în care fierb pastele? O vei păstra garantat după ce vei afla la ce o poți folosi... Ce se găsește DE FAPT în conserva de ton. Nu vei mai mânca niciodată...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x