Antena Căutare

Tratament naturist pentru alergia la polen. Ce poți face acasă pentru a scăpa de simptomele neplăcute

Multe persoane se confruntă în această perioadă cu alergia la polen și puf. Iată ce tratamente naturiste există pentru ameliorarea simptomelor acestei afecțiuni.

Polenul este vital pentru creșterea plantelor, dar poate provoca simptome neplăcute. Atunci când persoanele alergice îl respiră, corpul lor îl identifică ca fiind o amenințare.

Printre simtome care apar în urma contactului cu acesta se numără congestia nazală, secrețiile apoase nazale și oculare, strănut, tuse, prurit nazal, ocular sau la nivelul mucoasei faringiene.

Citește și: Testul cu lingura, pe care să-l faci în 60 de secunde. Îți dezvăluie dacă ai o afecțiune ascunsă

Tratament naturist pentru alergia la polen. Ce poți face acasă pentru a scăpa de simptomele neplăcute

Pe lângă tratamentul prescris de un medic alergolog, la care este recomandat să mergeți dacă vă confruntați cu această problemă de sănătate, există câteva remedii naturiste care pot ajuta în lupta cu polenul.

Totuși, deși acestea pot face diferența, indicat este să nu vă rezumați doar la ele și să cereți ajutor specializat.

Sunt o mulțime de remedii casnice și măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a reduce simtomele alergiei la polen. Experții recomandă să țineți ferestrele închise dimineața și să vă schimbați hainele de fiecare dată când veniți de afară.

Citește și: Indicele HOMA – analiza pentru rezistența la insulină. Cum se face testul, cât costă și ce îți spune

Un duș în fiecare zi, după ce ați fost afară, e și el de mare ajutor pentru că elimină polenul de pe piele și din păr. Lenjeria de pat trebuie și ea spălată cu apă fierbinte și schimbată des, cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, indicat este să nu fie lăsată în aer liber, pentru a evita contactul cu polenul, puful și praful.

Cercetările au demonstrat că există și câteva remedii casnice pentru a ameliora alergia la polen. Un exemplu de tratament naturist este consumul de miere naturală. Unii experți în alimentație naturală susțin că mierea poate ajuta la reducerea alergiilor la polen, în același mod în care o fac vaccinurile.

Citește și: Cât plastic înghiți într-o săptămână dacă bei apă îmbuteliată. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Alte remedii care ajută la combaterea unei alergii la polen sunt ceaiurile din plante cu gingko, armurai, trifoi roșu, urzici sau șoricel. Acestea pot avea efecte antiinflamatorii, care ar putea reduce simptomele alergiei.

Conform Medicalnewstoday, capsulele din plante, cum ar fi Allium Cepa sau Euphrasia ar putea ajuta, de asemenea.

Și bromelaina, care este o enzimă care se găsește în papaya și ananas, poate fi un ajutor pentru ameliorarea simptomelor alergiei la polen.

Citește și: De ce este bine să te dai cu cremă de protecție solară chiar dacă locuiești în casă

(P) Cele mai bune modalități de a-ți menține sănătatea inimii prin dietă și exerciții fizice... Ce greutate trebuie să ai în funcție de înălțime, vârstă și gen. Cum calculezi greutatea ideală după acești parametri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x