Astfel, s-a observat ca ultravioletele B, care ajuta productia de vitamina D, au cantitati variabile in nord din cauza atmosferei si a absorbtiei de oxigen.
Specialistii citati de Daily Mail sunt de parere ca oamenii au inceput sa se bronzeze pentru a combate variatiile puternice de ultraviolete pe care le primeste pielea noastra de-a lungul unui an.
"Variatia radiatiilor ultraviolete, in special la altitudini medii sau mari, este foarte mare. Bronzatul s-a dezvoltat ca un mecanism de aparare", a explicat Nina Jablonski, profesor de antropologie la Penn State.
Procesul de bronzare a pornit de la oamenii care umblau aproape toata ziua dezbracati, dar odata cu cresterea nivelului de radiatii, in timpul verii, pielea a inceput sa se inchida la culoare. Cu cat soarele era mai puternic, cu atat bronzul era mai adanc, insa odata cu iernile disparea si bronzul.
"Credem ca anumite probleme de sanatate cu care se confrunta persoanele cu pielea inchisa la culoare se datoreaza deficientei de vitamina D", a mai spus Jablonski.
La tropice, unde nivelul de radiatii de ultraviolete este mare tot timpul anului, oamenii au pielea mai inchisa la culoare pentru a se proteja, dar organismul are si un mecanism prin care poate impiedica productia prea mare de vitamina D. Pielea pigmentata impiedica organismul sa creeze vitamina D pe timp de iarna.
Citeste si Intact News
sursa foto: simplykaren.com
Pateul si aditivii periculosi pentru sanatate... Hipnoterapia - tratament pentru trup si minte...