Căutare Live

Ce boală psihică ascunde acneea de pe față

Specialiștii canadieni au descoperit că este o legătură între acnee și bolile psihice. Persoanele cu acnee sunt mai predispuse la tulburări psihice. S-a stabilit că acestea au un risc cu peste 60 la sută mai mare să facă o formă severă de depresie, iar cele mai afectate sunt femeile.

Specialiștii canadieni au descoperit că este o legătură între acnee și bolile psihice. Persoanele cu acnee sunt mai predispuse la tulburări psihice. S-a stabilit că acestea au un risc cu peste 60 la sută mai mare să facă o formă severă de depresie, iar cele mai afectate sunt femeile.

Specialiştii universităţii canadiene din Calgary au plecat la cercetări anterioare, care spuneau că două treimi dintre pacienţii cu acnee sunt adulţi şi că 10 la sută dintre femeile care au coşuri fac depresie.

Pacienţii cu acnee, investigați pe durata studiului, au fost mai predispuşi cu 46 de procente la o depresie majoră.

Medicii cred că orice pacient care are o astfel de boală de piele poate fi un caz psihologic, de aceea poate ar fi util un tratament care să conţină şi substanţe anti-anxietate, potrivit digi24.ro.

Acneea apare din cauza hiperactivității glandelor sebacee. În combinație cu celulele de la nivelul pielii, secreția de sebum obturează porii de la nivelul tegumentelor. Blocarea porilor favorizează și înmulțirea unei bacterii care trăiește pe suprafața pielii, ceea ce duce la apariția comedoanelor, adică a coșurilor. Stresul, moștenirea genetică, dezechilibrele hormonale, anumite tratamente hormonale și menstruația sunt factori care favorizează apariția acneei.

Tabelul care îţi spune exact câte kilograme trebuie să ai în funcţie de înălţime. Vezi dacă ai sau nu greutatea ideală!... Renunță la 5 lucruri dacă vrei să slăbești. Schimbările din prima săptămână de dietă...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri