Ce boală psihică ascunde acneea de pe față

Specialiștii canadieni au descoperit că este o legătură între acnee și bolile psihice. Persoanele cu acnee sunt mai predispuse la tulburări psihice. S-a stabilit că acestea au un risc cu peste 60 la sută mai mare să facă o formă severă de depresie, iar cele mai afectate sunt femeile.

Specialiștii canadieni au descoperit că este o legătură între acnee și bolile psihice. Persoanele cu acnee sunt mai predispuse la tulburări psihice. S-a stabilit că acestea au un risc cu peste 60 la sută mai mare să facă o formă severă de depresie, iar cele mai afectate sunt femeile.

Specialiştii universităţii canadiene din Calgary au plecat la cercetări anterioare, care spuneau că două treimi dintre pacienţii cu acnee sunt adulţi şi că 10 la sută dintre femeile care au coşuri fac depresie.

Pacienţii cu acnee, investigați pe durata studiului, au fost mai predispuşi cu 46 de procente la o depresie majoră.

Medicii cred că orice pacient care are o astfel de boală de piele poate fi un caz psihologic, de aceea poate ar fi util un tratament care să conţină şi substanţe anti-anxietate, potrivit digi24.ro.

Acneea apare din cauza hiperactivității glandelor sebacee. În combinație cu celulele de la nivelul pielii, secreția de sebum obturează porii de la nivelul tegumentelor. Blocarea porilor favorizează și înmulțirea unei bacterii care trăiește pe suprafața pielii, ceea ce duce la apariția comedoanelor, adică a coșurilor. Stresul, moștenirea genetică, dezechilibrele hormonale, anumite tratamente hormonale și menstruația sunt factori care favorizează apariția acneei.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri