- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Specialiștii canadieni au descoperit că este o legătură între acnee și bolile psihice. Persoanele cu acnee sunt mai predispuse la tulburări psihice. S-a stabilit că acestea au un risc cu peste 60 la sută mai mare să facă o formă severă de depresie, iar cele mai afectate sunt femeile.
Specialiştii universităţii canadiene din Calgary au plecat la cercetări anterioare, care spuneau că două treimi dintre pacienţii cu acnee sunt adulţi şi că 10 la sută dintre femeile care au coşuri fac depresie.
Pacienţii cu acnee, investigați pe durata studiului, au fost mai predispuşi cu 46 de procente la o depresie majoră.
Medicii cred că orice pacient care are o astfel de boală de piele poate fi un caz psihologic, de aceea poate ar fi util un tratament care să conţină şi substanţe anti-anxietate, potrivit digi24.ro.
Acneea apare din cauza hiperactivității glandelor sebacee. În combinație cu celulele de la nivelul pielii, secreția de sebum obturează porii de la nivelul tegumentelor. Blocarea porilor favorizează și înmulțirea unei bacterii care trăiește pe suprafața pielii, ceea ce duce la apariția comedoanelor, adică a coșurilor. Stresul, moștenirea genetică, dezechilibrele hormonale, anumite tratamente hormonale și menstruația sunt factori care favorizează apariția acneei.