În noaptea dintre ani petrecerile sunt în toi. Agitația începe devreme, iar golirea paharelor nu se lasă nici ea prea mult așteptată.
În ciuda relaxării și distracției bine meritate, consumul alcoolului poate avea consecințe în dimineața următoare.
Citește și: Cel mai bun remediu să scapi de mirosul de mâncare din caserolele de plastic. Nu te-ai fi gândit la asta
Ce poți face pentru a scăpa de mahmureala de după Revelion
Starea de mahmureală nu este tocmai plăcută, chiar dacă în toiul petrecerii se ignoră acest disconfort. Există totuși câteva remedii care pot îndrepta rapid situația.
În total sunt nouă remedii care pot face să scadă disconfortul de după o noapte de pomină, conform unei surse.
Citește și: Cum faci mușcătura de țânțar să dispară în doar câteva minute. Ai în casă tot ce ai nevoie
Primul este hidratarea constantă. Consumul de alcool este asociat cu deshidratarea, astfel că este foarte important să se consume multă apă. Benefice pot fi și băuturile electrolitice și chiar apa cu lămâie.
Al doilea este reprezentat de alimentele ușoare. Nu este recomandat să se consume alimente grase sau prăjite, deoarece acestea ar putea irita stomacul. Cel mai bine este să se consume alimente ușoare și sănătoase, precum fructele, cerealele integrale și ouăle.
Al treilea este consumul de suplimente nutritive. Organismul pierde nutrienți atunci când vine în contact cu substanțele alcoolice, astfel că este bine să fie compensată această pierdere. Pentru a-l ajuta este indicat să se consume vitaminele B și C, Magneziul, dar și Zincul.
Totodată se recomandă odihna. Corpul se va reface în timpul somnului și va elimina toxinele. Nu întotdeauna poți să dormi, însă poți găsi un loc liniștit unde să te odihnești.
Al cincilea este evitarea cofeinei. La fel ca alcoolul, consumul de cafea deshidratează, astfel că nu este deloc indicat să fie consumată în dimineața de după o petrecere legendară. Se poate consuma, în schimb, ceai de plante.
Al șaselea este activitatea fizică ușoară. Este recomandată o plimbare scurtă, exerciții ușoare care să stimuleze circulația sângelui și eliberarea endorfinelor. Trebuie evitate antrenamentele dure, care pot pune și mai multă presiune asupra organismului.
Al șaptelea este aproape orice medicament fără prescripție, precum ibuprofenul, pentru durerile de cap sau alte simptome. Este recomandată evitarea acetaminofenul, acesta agavând bolile hepatice atunci când este asociat cu substanțele alcoolice.
Al optulea este sucul natural. Cele mai bune sunt cele roșii sau de citrice, deoarece conțin nutrienți și zaharuri care ajută la recuperarea organismului.
Ultimul este dușul. Acesta ajută la circulația sângelui, ”trezind” organismul.
Mahmureala nu este o stare permanentă, astfel că este necesar să i se ofere suficient timp corpului pentru a se reface. Totodată este recomandat consumul de alcool cu moderație, astfel încât să nu se ajungă la situații mai grave.
De asmenea, se recomandă vizita la un medic în cazul în care starea de mahmureală persistă sau se agravează.