Live acumFilm: Dragoste pe partie
Prime Time 20:00Film: Parker

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când nu mergi la toaletă la timp! Te poate afecta pe termen lung!

Mai sunt doar câteva minute din filmul tău preferat. Deși ai nevoie la toaletă, te ții. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când pățești asta!

Mai sunt doar câteva minute din filmul tău preferat. Șeful pune mult prea multă presiune pe tine și nu vrei să te ridici până nu termini ce ți-a dat de făcut. Sau, ai mâncarea pe foc și nu vrei să pleci pentru că îți este teamă să nu se ardă. Deși ai nevoie la toaletă, "te ții". Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când pățești asta!

Cu cât amani mai mult momentul în care să mergi la baie, cu atât vezica urinară are mai mult de suportat. Ea poate să țină doi litri de lichid. În situații de criză, mușchii din jurul platformei pelviene au mai multă treabă, căci se concentrează mai tare ca tu nu cumva să… faci pe tine.

Dacă faci asta în mod obișnuit, află că te poate afecta pe termen lung! Cel mai mare risc la care te supui este cel de infecţie. Faptul că nu mergi la toaletă la timp face din sistemul tău urinar o gazdă foarte bună pentru bacterii.

Femeile, în medie, pot să se abțină chiar și petru șase ore. Evident, acest lucru variază în funcție de câte lichide ai consumat, cât de des mergi în general la toaletă sau cât de sensibilă este vezica fiecăruia.

Nu trebuie să mergi din prima clipă în care simţi nevoia de urinare, însă nu e bine nici să ‘te ţii’ până când devine dureros” spune Benjamin Brucker, profesor asistent de urologie, pentru womenshealthmag.com, conform teotrandafir.com.

Evident, se întâmplă adesea să fim forțață de împrejurări și să amânăm momentul. Nu este un lucru rău, ci trebuie să evităm să îl facem în mod repetat!

FOTO CREDIT

Recomandari