Antena Căutare

Ce se întâmplă în corpul nostru când ne mușcă un țânțar. Efectele pe care le poate avea o banală ciupitură

Cipuiturile de țânțari sunt unele dintre cele mai frecvente semne cu care ne întâlnim în sezonul cald, însă rareori ne gândim la ce se întâmplă în timp ce această vietate se hrănește din sângele nostru. Potrivit cercetărilor, saliva țânțarilor este cea care ne provoacă neplăcerile

colaj cu picioarele unei femei cu ciupituri de insecte si un tantar care ciupeste pielea
Cum ne afectează ciupiturile de țânțar | Profimedia



Bright Side explică ce se întâmplă cu noi înainte, în timpul și după o mușcătură de țânțar.

După cum arată studiul, un țânțar are nevoie de aproximativ patru minute pentru a-și umple stomacul cu sânge. Problema este că în acest timp victima lor ar putea să o observe și să o omoare înainte ca misiunea să fie finalizată.


Ce se întâmplă în corpul tău când un țânțar te mușcă


Saliva unui țânțar are un agent care amorțește pielea. Deci, după ce o insectă ne scuipă, nu simțim mușcătura. După aceea, micile insecte încep să caute vase de sânge sub piele. Cercetează de mai multe ori până când găsesc cu ce să se hrănească.

De îndată ce se găsește vena, țânțarul eliberează din nou saliva. Conține mai mult de 100 de proteine care servesc unor scopuri diferite - dintre care unul face ca sângele să nu se coaguleze. În acest fel este mai ușor să se hrănească.


Ce se întâmplă în corpul tău când un țânțar te mușcă


După ce vena este deteriorată, corpul nostru începe să o vindece. Acest lucru ar putea împiedica o insectă să se hrănească cu ea. Dar aceste creaturi viclene au găsit o modalitate de a ocoli acest aspect. După cum se spune în studiu, saliva de țânțar are un agent care oprește acest proces și dilată vasele de sânge.

Pot transmite țânțarii coronavirusul? Insectele intră în contact cu sângele uman pe care îl pot transmite cu diferiți agenți patogeni


O mușcătură conține proteine netoxice care pot duce la mâncărime, roșeață și umflături - la diferite niveluri de severitate. Și există oameni care nu au deloc alergii.

Conform cercetărilor, țânțarii sunt atrași de noi din cauza mirosului nostru, care este produs de diferiți microbi care trăiesc pe pielea noastră. De aceea, spălarea picioarelor cu săpun bactericid ar putea face ca insectele să ne evite.

De asemenea, este important să utilizați un produs de respingere a acestor insecte. În afară de cele sintetice, puteți utiliza ulei de eucalipt care s-a dovedit a fi eficient împotriva mușcăturilor de țânțari.


Ce se poate întâmpla dacă mănânci aceste alimente crude... Cum îți întărești sistemul imunitar în sezonul virozelor. Trucuri pentru a-ți proteja sănătatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x