- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mai ales când vine vorba despre micul dejun sau despre pachetul de la școală sau de la birou, sandvișurile cu mezeluri sunt cea mai simplă alegere, dacă îți e foame. Totuși, doar câteva felii au un efect cumplit asupra sănătății! Ce se întâmplă în corpul tău?
Mezelurile sunt extrem de folosite și nu lipsesc din casele românilor. Totuși, nici consumul de carne roșie nu este mai prejos, căci toți obișnuim să consumăm vită, porc, miel și nu numai, sub formă de fripturi, grătare, mici, cârnați, mezeluri și alte produse.
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ MĂNÂNCI CARNE ROȘIE
Un studiu realizat recent pe o jumătate de milion de oameni a arătat faptul că cei care consumă în mod frecvent peste 76 de grame de carne roșie pe zi au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer la intestine la o vârstă între 40-69 de ani, o boală ce apare de obicei doar la cei extrem de bătrâni.
Studiul a mai arătat că riscul de-a face această afecțiune scade odată cu frecvența și cantitatea de carne roșie sau mezel ce a fost consumată.
Practic, dacă ar fi să ne luăm după gramaje, o singură felie de bacon pe zi (30 gr) sau de șuncă crește cu 20% riscul de-a face cancer la intestine.
În ultima perioadă, pe plan internațional, experții atrag atenția cu privire la efectele pe care le are consumul de carne roșie asupra organismului uman. Medicii și nutriționiștii încurajează consumul mai des de pasăre și de pește, fiindcă au carnea mult mai ușor de digerat și cu riscuri mai mici pentru sănătate.
Totuși e important să menționăm și faptul că necesarul de proteine poate fi atins zilnic printr-o dietă echilibrată, ce se bazează mai ales pe legume, fructe, semințe și nu numai!
A trecut epidemia! Ministerul Sănătății din România a făcut anunțul oficial despre situația din țară!... Beneficiile laptelui de gândac: când și de ce ar trebui să-l bei...