Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cercetatorii germani au gasit leacul impotriva sforaitului: Un aparat care se implanteaza in piept

Sforaitul este al treilea motiv de divort si nu ameninta doar viata de cuplu, ci si sanatatea. Cercetatorii germani i-au gasit un leac si spun ca poate fi vindecat cu ajutorul unui aparat implantat in piept.

Milioane de oameni au probleme cu somnul din cauza sforaitului care, statistic, este a treia cauza invocata atunci cand un cuplu ajunge sa se desparta. Membrii unei echipe de cercetare din Germania spun ca exista o solutie permanenta, care presupune implantarea in zona pieptului a unui dispozitiv de marimea unui pachet de tigari. Acesta functioneaza ca un pace maker, doar ca impulsurile electrice nu akung la inima, ci la limba, astfel incat caile respiratorii sa fie mereu libere.

Initial, aparatul a fost conceput pentru a trata apneea, iar surpriza a venit dupa primele teste. “Cand apneea este vindecata, dispare si sforaitul, deci avem parte de un efect secundar foarte bun al acestui dispozitiv terapeutic. Cand va fi aprobat, va deveni un dispozitiv foarte raspandit, cu costuri acoperite de sistemele de asigurări”, a declarat profesorul Thomas Penzel, coordonatorul studiului.

Medicii germani au realizat primul implant la inceputul lunii. Acum, alti pacienti isi asteapta randul. Spera sa scape macar de o parte din problemele aduse de sforait: oboseala, tensiunile in cuplu dar si hipertensiunea cardiaca.

Foto: howtostopsnoringhq.net

Recomandari