Antena Căutare

Ciocolată fără zahăr! Manifest pentru consumatorii din întrega lume!

Grupul elveţian Nestle SA susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr, bazându-se în schimb pe un produs rezidual din plantele de cacao drept îndulcitor, în condiţiile în care consumatorii sunt interesaţi de produse naturale şi mai sănătoase, informează Bloomberg.

Ciocolată fără zahăr! Manifest pentru consumatorii din întrega lume! Galerie
pexels.com | pexels.com

Cea mai mare companie alimentară din lume a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr, bazându-se în schimb pe un produs rezidual din plantele de cacao drept îndulcitor.

Grupul elveţian Nestle SA susține că decizia a fost luată în condițiile în care care consumatorii sunt interesaţi de produse naturale şi mai sănătoase, informează Bloomberg.

Ciocolată fără zahăr! Manifest pentru consumatorii din întrega lume!

pexels.com

pexels.com

Firma utilizează o procedură patentată pentru a procesa pulpa care acoperă boabele de cacao într-o pudră care conţine zahăr natural. Graţie acestei tehnici, la toamnă, Nestle va începe să vândă, mai întâi în Japonia, batoane de ciocolată neagră marca KitKat care nu vor avea adaos de zahăr.

Până acum pulpa boabelor de cacao nu a fost utilizată ca îndulcitor şi de obicei era aruncată.

Citește și: Cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii. Află ce spun nutriționiștii

Ciocolată fără zahăr! Manifest pentru consumatorii din întrega lume!

pexels.com

pexels.com

Aceeași procedură va fi folosită pentru a produce ciocolată albă sau ciocolată cu lapte, a spus Alexander von Maillot, directorul diviziei de dulciuri de la Nestle. De asemenea, anul viitor Nestle ar putea utiliza aceeaşi tehnică pentru alte mărci de dulciuri şi în alte ţări.

Noul tip de ciocolată neagră al Nestle va avea cu 40% mai puţin zahăr decât produsul echivalent cu adaos de zahăr. Actualele batoane de ciocolată neagră Nestle au 12,3 grame de zahăr per porţie.

Citește și: Extractul de stevia, o alternativă mai dulce și mai ecologică la zahăr


"Reducerea cantităţii de zahăr nu este ceva accidental, ci o preocupare. Este vorba de o nouă modalitate pentru a produce ciocolată neagră şi utilizează cele mai bune componente ale boabelor de cacao", a spus Alexander von Maillot.

Ciocolată fără zahăr! Manifest pentru consumatorii din întrega lume!

pexels.com

pexels.com


Producătorii de alimente şi băuturi sunt presaţi de consumatori şi guverne pentru a pune la punct produse mai sănătoase pe fondul creşterii cazurilor de obezitate şi diabet. Decizia Nestle ar putea să consolideze poziţia grupului elveţian de lider în industria alimentară şi vine la trei ani după ce aceeaşi companie a descoperit o modalitate pentru a modifica structura zahărului în ideea de putea reduce cantitatea de zahăr din alimentele îndulcite.

(sursa: agerpres)

Mâncarea pentru bebeluşi ascunde pericole care vă pot îmbolnăvi copiii! Este semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mond... O cană cu cafea înseamnă porția zilnică de energie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x