- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Curăţaţi castraveţii înainte de a-i pune în salată? Dar vinetele, înainte să le adăugaţi în oală? Dar atunci când mâncaţi kiwi, ce faceţi cu toate cojile? Nu cumva le aruncaţi!
Dacă aţi răspuns "da" la fiecare întrebare, trebuie să vă schimbaţi urgent stilul de alimentaţie. Explicația e simplă, spun specialiștii în nutriție, chestionați de reporterii Observator Special. Curăţând anumite fructe şi legume, nu primiţi decât jumătate din cantitatea de minerale şi vitamine de care ar trebui să beneficiaţi. Interesant este că, uneori, sâmburele unui fruct este mult mai sănătos decât fructul în sine.
Este vorba despre fructe și legume precum mere, castraveţi, kiwi, banane, morcovi şi vinete.
Coaja de castavete este extrem de bogată în vitamine, A, B, E, acid folic, dar şi foarte bogată în săruri minerale
În plus, este excelentă în combaterea greţurilor femeilor însărcinate. Protejează ficatul, stomacul şi ajută la vindecarea rănilor. In alt remediu excelent cu ajutorul cojii de castravete, aceasta conţine siliciu deci este foarte benefică pentru păr, unghii şi piele
Despre mere ştim cu toţii că reprezintă un adevărat izvor de sănătate pentru organism. Coaja este mult mai bogată din punct de vedere nutritiv decât fructul în sine, în coajă găsim mai mult de 50 la sută din vitamina C care se regăseşte în întregul fruct.
Cojile îți vor completa necesarul de vitamine zilnic
Infuzia de coji de mere este ideală pentru persoanele care se lupă cu insomniile. Bananele sunt recomandate de nutriţionişti datorită aportului mare de potasiu , proteine şi fibre. Dar coaja bananelor conţine cantităţi mari de vitamina B6 şi B12, magneziu şi face minuni pentru piele.
Coaja de banane conţine foarte mult potasiu care ajută la albirea dinţilor, dar şi a pielii, este foarte bună pentru piele, o folosim pe post de peeling sau chiar de mască.
Iar dacă vreţi să aveţi o piele strălucitoare şi să amânaţi procesul de îmbătrânire a pielii nu mai aruncaţi cojile de kiwi. Aceasta conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât fructul în sine şi este antiseptică şi antiinflamatoare. cel mai uşor o folosim în smoothieuri.
Cojile îți vor completa necesarul de vitamine zilnic
Şi avocado este un fruct bogat în proprietăţi benefice organismului, însă sâmburele lui este sănătate curată. Conţine de 70 de ori mai mulţi antioxidanţi decât fructul şi pulpa în sine. Acesta se pisează şi se foloseşte sub formă de pudră în salate sau în crema de faţă, pentru a o transforma într-un produs de peeling.
Însă, specialiștii trag și un semnal de alarmă! Înainte de toate, trebuie să curăţaţi bine fructele şi legumele, ca să nu conţină urme de pesticide. Nu ajunge să le ţineţi minute în şir sub jetul de apă. Trebuie să le spălaţi într-un amestec de 3 părţi apă şi o parte oţet. În plus, consumul de fructe și legume bogate în vitamine este benefic și pentru siluetă.