Antena Căutare

Cum poți paraliza din cauza bacteriilor din puiul gătit prea puțin

Puiul gătit prea puțin nu are doar gust și textură ciudate, ci îți poate pune în pericol sănătatea, paralizia fiind una dintre cele mai grave consecințe ale cărnii gătite impropriu

Puiul gătit prea puțin nu are doar gust și textură ciudate, ci îți poate pune în pericol sănătatea, paralizia fiind una dintre cele mai grave consecințe ale cărnii gătite impropriu, arată stiridinlume.ro.

Puiul gătit prea puțin are în componență o bacterie des întâlnită, ce poate cauza sindromul Guillain-Barre, sau GBS, care este cauza principală de paralizie neuromusculară acută, în rândul oamenilor.

Descoperirile au fost publicate în Jurnal of Autoimmunity și demonstrează nu doar cum bacteria, cunoscută ca Campylobacter jejuni, declanșează GBS, dar oferă și informații cu privire la un leac împotriva bolii, arată futurity.org.

Află care sunt primele simptome care dovedesc că te-ai îmbolnăvit de GBS.

Dacă puiul nu este gătit la temperatura internă minimă, astfel de bacterii pot rămâne în carne. Problema cea mai mare, relatată de Linda Mansfield, autorul principal al studiului este că majoritatea tulpinilor de Campylobacter sunt rezistente la antibiotice, iar unele medicamente de acest fel pot chiar să agraveze boala.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x