Antena Căutare

Cum poți paraliza din cauza bacteriilor din puiul gătit prea puțin

Puiul gătit prea puțin nu are doar gust și textură ciudate, ci îți poate pune în pericol sănătatea, paralizia fiind una dintre cele mai grave consecințe ale cărnii gătite impropriu

Puiul gătit prea puțin nu are doar gust și textură ciudate, ci îți poate pune în pericol sănătatea, paralizia fiind una dintre cele mai grave consecințe ale cărnii gătite impropriu, arată stiridinlume.ro.

Puiul gătit prea puțin are în componență o bacterie des întâlnită, ce poate cauza sindromul Guillain-Barre, sau GBS, care este cauza principală de paralizie neuromusculară acută, în rândul oamenilor.

Descoperirile au fost publicate în Jurnal of Autoimmunity și demonstrează nu doar cum bacteria, cunoscută ca Campylobacter jejuni, declanșează GBS, dar oferă și informații cu privire la un leac împotriva bolii, arată futurity.org.

Află care sunt primele simptome care dovedesc că te-ai îmbolnăvit de GBS.

Dacă puiul nu este gătit la temperatura internă minimă, astfel de bacterii pot rămâne în carne. Problema cea mai mare, relatată de Linda Mansfield, autorul principal al studiului este că majoritatea tulpinilor de Campylobacter sunt rezistente la antibiotice, iar unele medicamente de acest fel pot chiar să agraveze boala.

Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x