Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

De astăzi, nu vei mai mânca aceste alimente! Ai cu 12 % mai multe șanse de a te îmbolnăvi de cancer

Alimentaţia bogată în produse ultraprocesate ar putea creşte riscul de cancer cu 12%. Alimentele ultraprocesate, precum băuturile carbogazoase, produsele de panificaţie şi dulciurile ambalate şi mezelurile pot creşte riscul de apariţie a tumorilor, se arată în cercetare.

Alimentaţia bogată în produse ultraprocesate ar putea creşte riscul de cancer cu 12%. Alimentele ultraprocesate, precum băuturile carbogazoase, produsele de panificaţie şi dulciurile ambalate şi mezelurile pot creşte riscul de apariţie a tumorilor, se arată în cercetare.

Produsele procesate alcătuiesc până la 50% din alimentaţia unei persoane obişnuite din unele ţări dezvoltate şi pot contribui la creşterea riscului de cancer, au notat oamenii de ştiinţă din Brazilia şi Franţa.

Concluziile studiului, publicate în British Medical Journal, s-au bazat pe un sondaj efectuat pe grup format din 104.980 de persoane adulte din Franţa, cu vârsta medie de 43 de ani, care au consumat 3.300 de produse alimentare.

Alimentele au fost grupate în funcţie de nivelul de procesare, iar participanţii la sondaj au fost rugaţi să declare dacă primiseră sau nu un diagnostic de cancer - informaţii ce au fost ulterior confirmate prin intermediul datelor medicale.
Chiar şi un aport puţin semnificativ de produse ultraprocesate a fost asociat cu un risc sporit de cancer.

Consumul de alimente proaspete sau puţin procesate, cum ar fi fructele, legumele, orezul, pastele şi carnea a fost asociat cu un risc general mai mic de apariţie a cancerului.

Cum recunoaștem alimentele toxice

Produsele ultraprocesate au un conţinut ridicat de grăsimi totale, grăsimi saturate, zahăr şi sare şi o densitate redusă de fibre alimentare şi vitamine. De asemenea, în produsele alimentare procesate termic se regăsesc deseori contaminanţi, unii dintre aceştia având potenţial carcinogen, iar multe dintre ele conţin aditivi, legali însă controversaţi, precum nitritul de sodiu şi dioxidul de titan.

Sursa: Agerpres

Recomandari