Antena Căutare

De câtă hrană are nevoie, de fapt, organismul tău? Fă-ți testul mâinii!

Cu toţii consumăm alimente nesănătoase în fiecare zi. Iar atunci când vrem să facem o schimbare în această privinţa, majoritatea dintre noi recurgem la regimuri stricte. Totuşi, regimurile stricte nu sunt cea mai bună soluţie pentru controlarea greutăţii şi îmbunătăţirea aspectului fizic, ci există o cale mult mai eficientă de a echilibra alimentaţia: măsurarea cantităţii ideale de alimente necesare zilnic.

secretele.com

Cu toţii consumăm alimente nesănătoase în fiecare zi. Iar atunci când vrem să facem o schimbare în această privinţa, recurgem la regimuri stricte. Totuşi, regimurile stricte nu sunt cea mai bună soluţie pentru controlarea greutăţii şi îmbunătăţirea aspectului fizic, ci există o cale mult mai eficientă de a echilibra alimentaţia.

Secretele.com scrie despre măsurarea cantităţii ideale de alimente necesare zilnic. Urmează acest ghid pentru a determina cantitatea de alimente suficientă pentru o zi.

1. Lipeşte palmele între ele şi îndoaie-le uşor în sus. Foloseşte căuşul palmelor că unitate de măsură a cantităţii ideale de legume necesare pentru o zi.

2. Pentru a află câţi carbohidraţi necesită organismul tău într-o zi, strânge pumnul. Partea pumnului cu degetele îndoite îţi indică numărul ideal de carbohidraţi din alimentaţia zilnică. Orezul, paştele, cerealele şi pâinea sunt alimente bogate în carbohidraţi.

3. Dimensiunea palmei fără lungimea degetelor reprezintă cantitatea de carne pe care ar trebui să o consumi în decursul unei zile.

4. Pumnul strâns este echivalentul cantităţii de fructe care se recomandă să o consumi zilnic.

5. Măsoară-ţi lungimea degetului inelar şi a degetului mijlociu. Lăţimea celor două degete reprezintă cantitatea ideală de lactate pe care ar trebui să o consumi de-a lungul zilei.

Câte calorii are cozonacul și când să-l consumi ca să nu te îngrași?... Renunţă la calcule complicate! Testul acesta îţi arată, în doar 30 de secunde, cât de sănătos eşti...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x