Căutare Live

Deteriorarea creierului incepe la 40 de ani

Cercetatorii britanici au descoperit ca functiile creierului uman incep sa se altereze odata cu varsta de 40 de ani, cu 15 ani mai devreme decat se credea pana acum.

Memoria, ratiunea si abilitatile de intelegere, care formeaza impreuna functia cognitiva, incep sa nu mai fie la fel de eficiente ca in tinerete. Potrivit The Telegraph, studiul a fost facut pe 7000 de functionari publici din Marea Britanie, intre 1997 si 2007.

La inceputul experimentului acestia aveau intre 45 si 70 de ani. Unul dintre testele la care au fost supusi la inceputul si la sfarsitul experimentelor le cerea sa isi aminteasca cat mai multe cuvinte care incep cu litera "s" si dea exemple de cat mai multe animale.

In urma studiului s-a constatat ca celor care aveau la inceut intre 45 si 49 de ani li s-a deteriorat functia cognitiva cu pana la 3,6%. In cadrul aceluiasi experiment s-a constatat si ca cei care nu au probleme cardiovasculare nu sunt la fel de predispusi la dementa precum cei cu boli de inima.

Foto: hepta.ro

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Prea multe exercitii fizice cresc sansele aparitiei unei raceli...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri