Căutare Live

Dieta care vindecă insomnia. Ce alimente trebuie să consumăm pentru un somn liniştit

Ai probelme cu somnul? Află că poți scăpa de insomnii cu o dietă adecvată și câteva trucuri simple.

Ai probelme cu somnul? Află că poți scăpa de insomnii cu o dietă adecvată și câteva trucuri simple.

Potrivit Dr. Seiji Nishino, doctor și profesor la Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea Stanford și director al Laboratorului de Neurobiologie al Somnului și Sistemului Circadian, în nouă carte The Art of Rest vorbește despre ce pași trebuie să urmezi pentru scăpa de insomnii.

Studiile arată că japonezii dorm în medie 6,5 ore față de francezii sau spaniolii care dorm aproximativ 8,7 ore.

Pentru a avea un somn liniștit, Dr. Seiji Nishino susține că trebuie să consumăm următoarele alimente, în special la cină.

Putem începe prin a mânca roșii reci, un ingredient pe care îl puteți obține cu ușurință”, spune Nishino în cartea sa. În același mod ca roșiile reci, după cum asigură dr. Nishino, expertul în somn mai spune în carte că vom dormi mai bine dacă mâncăm pește, carne de curcan, ouă sau soia.

Există și alte alimente utile pentru inducerea somnului, precum valeriana și mușețelul , deși nu au fost testate pentru a le cunoaște puterea și eficacitatea, dar faptul că au fost folosite de secole este un motiv suficient de bun.

În niciun caz dacă doriți să dormiți bine, nu săriți niciodată cina, deoarece vă poate afecta odihna. Potrivit studiilor de la laboratorul de somn de la Universitatea Stanford , „atunci când nu mâncăm cina, secretăm mai multă orexină, o substanță care ne crește pofta de mâncare și poate genera o stare de veghe care ne împiedică să dormim”, spune Nishino .

Nu uitați de duș! Dușul înainte de somn relaxează organismul și aduce un somn mai profund.

Citește și: Dacă ai probleme cu somnul și ești mereu agitat, încearcă aceste ceaiuri minune!

STUDIU: 5,63 de milioane de români de peste 15 ani sunt fumători. Trei sferturi fumează în primele 30 de minute de la tr... Dieta în funcție de grupa de sânge. Ce alimente nu ar trebui să ne lipsească din farfurie...
Ultimele știri