Live acumGazda perfecta (r)
Prime Time 20:00Sacrificiul

Dietă: ce cantitate de fibre să consumi pentru a preveni cancerul de colon

O dietă bogată în fibre este foarte importantă pentru a preveni riscul de cancer de colon. Există însă diferite tipuri de fibre, dar în general, fibrele care provin din cereale și cerealele integrale sunt o metodă ideală de a-ți menține sănătatea organismului. Trebuie să știți că tărâța de grâu este una dintre cele mai bogate surse de fibre. 

fibree

O dietă bogată în fibre este foarte importantă pentru a preveni riscul de cancer de colon. Există însă diferite tipuri de fibre, dar în general, fibrele care provin din cereale și cerealele integrale sunt o metodă ideală de a-ți menține sănătatea organismului. Trebuie să știți că tărâța de grâu este una dintre cele mai bogate surse de fibre.

Recent, un studiu în nutriție realizat de experți australieni, țara cu cel mai ridicat indice de cancer de intestin din lume, spune că, cantitatea ideală de fibre pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi este de ”30 grame de fibre”.

Încă nu este clar cum fibrele reușesc să reducă riscul de cancer de colon, cel mai probabil datorită efectului benefic asupra bacteriilor intestinale.

De asemenea, în ce privește dieta sănătoasă, se crede că laptele, produsele lactate și peștele reduc riscul de boli.

De asemenea, un alt studiu realizat a deminstrat că reducerea nivelului de mortalitate este asociat cu consumul zilnic de cafea.

Dietă: Alimentele pe care trebuie să le consumi și pe cele pe care să le eviți

De evitat: mari cantități de carne roșie, dar și cea perparată precum: șuncă, slănină și cârnați.

O dietă echilibrată include hidrați de carbon, prezenți în verdețuri, legume, cereale (pâine, paste, orez), fructe. Grăsimi sănătoase precum: uleiul de măsline și includ alimente care furnizează proteine ​​precum ouă, pește și leguminoase.

Citește și: