Pentru a elimina surplusul de kilograme trebuie sa tinem cont atat de exercitiile fizice cat si de aspectul alimentar.
Ce este indicele glicemic?
Atunci cand consumam un aliment care contine zaharuri trebuie sa avem in vedere cat absoarbe organismul nostru. Asadar, doua alimente care contin acelasi numar de calorii au un indice glicemic diferit.
Dieta indicelui glicemic
Dieta indicelui glicemic permite consumul alimentelor ce contin carbohidrati cu indice glicemic sub 50 si ocazional, de doua-trei ori pe luna, alimente cu indice glicemic mai mare. Este foarte important sa cunoasteti a doua regula deosebit de importanta a acestei diete: niciodata sa nu asociati alimente ce contin carbohidrati cu alimente ce contin lipide, mai ales saturate! Mai exact, nu combinati dulcele cu grasimile, ca de exemplu: inghetata, friptura de porc cu cartofi si o bere, margarina sau unt cu dulceata sau miere
Alimentele cu indice glicemic trebuie consumate cat mai rar si mai ales nu trebuie asociate cu grasimi.
Aceste alimente sunt:
- Berea cu indice glicemic 110
- Zaharul - 100
- Cartofii (prajiti, fierti sau la cuptor) - 95
- Painea alba si morcovii gatiti - 85
- Orezul, fulgii de porumb - 85
- Ciocolata, croissant, sucuri de frcucte, gogosi, biscuiti, produse de patiserie, orez, dovleac - 70/75
- Banane, gem, dulceata, porumb, mamaliga, compoturi, stafide, musli, inghetata, pizza, ketchap, maioneza, mustar, sushi, spaghete.