Antena Căutare

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru a trata tusea

Pentru că suntem în perioada cea mai expusă răcelilor, iar vremea pe parcursul zilei se schimbă radical, este nevoie să cunoaștem câteva remediinaturiste cu care putem combate tusea și stările de răceală. Acest lucru nu elimină un tratament prescris de doctor, dar poate îmbunătăți stareade euforie generată de viruși.

Pentru că suntem în perioada cea mai expusă răcelilor, iar vremea pe parcursul zilei se schimbă radical, este nevoie să cunoaștem câteva remedii naturiste cu care putem combate tusea și stările de răceală. Acest lucru nu elimină un tratament prescris de doctor, dar poate îmbunătăți stareade euforie generată de viruși.

Este bine dacă ai prin casă următoarele legume/plante:

Ceapă

Da, puteți trata tusea cu succes folosind ceapă, atât sub formă de sirop cât și sub formă de ceai. Pentru ceai, fierbeți ceapă și adăugați o jumătate de lămâie, câteva frunze de mentă și puțină miere de albine. Ideal este să consumați patru căni pe zi. Dacă optați pentru siropul de ceapă, trebuie să știți că acesta ajută și la decongestionarea cailor respiratorii, dar reduce și febra și combate tusea seacă.

Articolul continuă după reclamă

Ridiche neagră

Indiferent dacă tusea care vă supără este seacă sau productivă (cu expectorație), ridichea neagră este raspunul problemei voastre. Puteți cumpăra siropul de ridiche neagră din farmacii naturiste, dar la fel de bine îl puteți prepara în casă. Tăiați frunzele și în scobitura rămasă adăugați câteva linguri de miere și lăsați la macerat peste noapte. De a doua zi, puteți începe administrarea cu 3-6 lingurițe, de preferința între meșe.

Miere

Pe lângă folosirea în combinație cu sucul de lămâie sau hreanul, mierea de albine este indicată în cazul tusei pentru proprietățile sale calmante. Mai mult, mierea de albine are aceeași putere de vindecare ca și dextrometorfanul, un ingredient activ folosit de majoritatea siropurilor împotriva tusei. Mai puteți amesteca mierea cu tinctura de propolis sau cu suc de ridiche neagră tot pentru calmarea și combaterea tusei.

Hrean

Sezonul rece este unul dintre cei mai mari dușmani ai sistemului imunitar, însă mulți specialiști recomandă hreanul drept un antibiotic natural și o sursă importantă de calciu, magneziu, vitamina C. Toate acestea sunt eficiente în lupta cu stafilococii și streptococii dar prezintă și proprietăți expectorante. Pentru calmarea tusei, cea mai bună metodă este să consumați rădăcina de hrean rasă, în amestec cu mierea de albine.

Lămâie

Mulți medici naturiști sunt de acord că cel mai bun remediu pentru tuse este reprezentat de siropul de lămâie și miere preparat în casă. De exemplu, puteți amesteca sucul de la una sau două lămâi cu două sau trei lingurițe de miere de albine. Siropul rezultat are proprietăți calmante dar în același timp și dezinfectante, însă aveți grijă să nu mai consumați nimic cel puțin 30 de minute după administrarea siropului.

Pătlagina

Frunzele de pătlagină sunt cunoscute pentru proprietățile lor emoliente, antiinflamatorii și antimicrobiene, deci vă puteți baza pe această plantă în caz de tuse, dar întrebuințările pătlaginii se extind și în cazul laringitelor, faringitelor sau a răcelilor. Ca mod de administrare, pătlagina se poate consuma sub formă de pulbere după mese, ca infuzie sau că sirop.

Tei

Amestecat cu bicarbonat de sodiu, ceaiul de tei este folosit pentru gargară și poate trata cu succes amigdalele inflamate și tusea convulsivă. În plus, ceaiul de tei are și un efect ușor sedativ datorită substanțelor active conținute de florile de tei, ceea ce ajută la calmarea iritațiilor produse de tușe dar și la combaterea tulburărilor de somn.

Ciuboțica cucului

Ciuboțica cucului este una dintre primele plante care apăr primăvara, iar florile au un parfum asemănător cu cel al freziilor. Pentru siropul de tuse se folosesc rădăcinile, care se administrează de mai multe ori pe zi, fără a depăși doza de două, maximum trei lingurițe. Pentru dureri de gât, se recomandă o linguriță rasă din pulberea obținută prin măcinarea florilor de ciuboțica cucului, de trei ori pe zi, între mesele principale.

Muguri de pin

Bogați în tanin și vitamina C, mugurii de pin sunt alegerea naturistă ideală în cazul tusei datorită proprietăților antiseptice și expectorante pe care le oferă. Sunt de asemenea eficienți și în cazul bronșitelor, iar ca administrare, mugurii de pin pot fi prezenți sub formă de ceai sau sirop.

Ghimbir

Ghimbirul este un remediu eficient în tratarea tusei astmatice, având proprietăți antiinflamatoare. Substanțele active din ghimbir relaxează membrana căilor respiratorii, reușind să combată și să prevină tusea. Fierbe câteva felii de ghimbir în apă, oprește focul, acoperă recipientul cu o farfuriuță și lasă-l câteva minute. Consumă apoi ceaiul îndulcit cu miere, dar și cu un strop de zeamă de lămâie.

Inhalații cu aburi

Tusea productivă, care produce mucus, poate fi ameliorată cu ajutorul inhalațiilor cu aburi. Fă-ți un duș fierbinte cu aburi din belșug și respiră abdominal cât timp stai în baie. După ce ieși din baie, asigură-te că bei un pahar plin cu apă pentru a preveni deshidratarea.

Doctorii ne INTERZIC să mai folosim hârtia igienică! Motivele ne pun în pericol sănătatea în fiecare zi... Nu mai e de glumă! România în alertă. Boala care UCIDE: „Sunt zeci de morți până la această dată!”...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x