Explozie de elemente nutritive
Nimic nu este exagerat atunci cand auzim cuvinte laudative cu privire la fructe. Iar fructele verii nu fac exceptie. Ciresele, capsunile, caisele sunt adevarate portii de sanatate de care nu trebuie sa ne privam organismul.
Ciresele contin multe fibre, sunt bogate in potasiu si in vitaminele A si C. Capsunile contin vitamine (A, B1, B2, B6, C, E) si minerale (potasiu, mangan, fier, calciu, sulf, siliciu).
Caisele sunt mai „pretioase" in acest moment. Daca le gasesti, consuma-le cu incredere. Ele au in compozitie vitaminele A, C, B1, B2 si minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor).
Beneficiile fructelor verii
O cura de fructe facuta in sezon ne va revitaliza organismul si va contribui la combaterea a numeroase afectiuni:
- potasiul din cirese stimuleaza pozitiv activitatea inimii si a muschilor, de aceea cura de cirese este recomandata cardiacilor;
- fibrele din cirese ajuta la o digestie mai buna;
- capsunile contribuie la mentinerea echilibrului mineral; ele au actiune antiinflamatoare si antireumatica intrucat au in compozitie acid salicilic.
- capsunile influenteaza functionarea normala a sistemului nervos si sunt indicate in combaterea asteniilor si insomniilor;
- caisele controleaza digestia, lupta impotriva infectiilor si combat astenia si starile depresive.
Anul acesta, luna iunie nu este numai luna lui ciresar, ci si perioada postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Profita pe parcursul postului de cura cu fructe de vara. Nu vei iesi din post nici anemic, nici lipsit de putere.
Iar pentru cei care urmeaza diete de slabit, cura de capsuni este mai indicata intrucat ele au un numar redus de calorii.
Citeste Revista Felicia