International Dairy Journal a publicat recent studiile unei echipe de cercetatori din Brazilia asupra iaurtului probiotic. Astfel, au demonstrat ca in iaurturile cu pulpa din fructul de acai s-a evidentiat o crestere a populatiilor microbiene de
Lactobacillus si Bifidobacteria, bacterii cu rol dovedit probiotic, dupa o pastrare in conditii de refrigerare, chiar si dupa patru saptamani de depozitare.
Fructul de acai este prezent de mii de ani in dieta sud-americanilor. Asemanator strugurelui rosu, acesta are proprietati antioxidante remarcabile, datorita nivelului ridicat de antociani, pigmenti care se gasesc si in vinul rosu.
Profesorul Oliveira si colaboratorii sai de la Universitatea din Sao Paolo au efectuat studii pe lapte semidegresat insamantat cu patru culturi lactice probiotice: L. acidophilus (DSM), B. animalis subsp. lactis BL04 (Danisco), B94 (DSM) si B. longum 120 (Danisco).
Iaurturile au fost preparate in dublu exemplar, unul cu adaos de pulpa de fruct acai, unul fara fruct. Implementarea industriala este insa limitata de tehnologia de procesare a fructului acai in vederea intrunirii tuturor conditiilor de siguranta alimentara revendicate de legislatia nationala si internationala.
citeste Jurnalul National
Amelle Berrabah, de la Sugababes, se mentine cu Bikram yoga... VIDEO! Cum ne poate ajuta criosauna...