Căutare Live

Grasimea - factor ce contribuie la recidiva cancerului

Kilogramele acumulate peste greutatea normala ar putea fi la originea recidivei cancerului mamar. Astfel, in cazul unei paciente care depaseste cu peste 10% greutatea initiala, riscul de revenire a cancerului de san poate sa creasca cu 14% comparativ cu o pacienta care reuseste sa nu se ingrase.

Vallet si Catherine Muller de la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse au cultivat celule de san maligne si adipocite, celule ale tesutului gras.

Cei doi cercetatori au observat ca adipocitele secretau numeroase proteine care, in momentul cand veneau in contact cu celulele maligne, interactionau cu acestea, favorizand raspandirea lor. Coabitarea acestor celule ar avea ca rezultate cresterea agresivitatii celulelor canceroase.

In plus, dupa un test realizat pe rozatoare, cercetatorii au mai observat ca amestecul dintre celulele maligne si celulele adipocite ar fi la originea aparitiei metastazelor. Dar mecanismul prin care celulele adipoase intretin agresivitatea celulelor maligne inca trebuie studiat. Interleukine 6, proteina care provoaca inflamatia, secretata de adipocite, ar putea juca un rol determinant in acest mecanism.

Citeste si Jurnalul!

FOTO: Hepta

Studiu: Cumparaturile ne prelungesc viata!... Cand dieta slabeste relatia de cuplu...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri