Antena Căutare

Îți trosnești degetele? Specialiștii au descoperit efectele pe termen lung ale acestui obicei

Dacă obișnuiești să îți trosnești degetele, sigur ți s-a spus de nenumărate ori să nu o mai faci. Îți dăm câteva argumente pe care să le dai celor care te critică atunci când faci asta.

Tu ai acest obicei?

Dacă obișnuiești să îți trosnești degetele, sigur ți s-a spus de nenumărate ori să nu o mai faci. Îți dăm câteva argumente pe care să le dai celor care te critică atunci când faci asta.

Un filmuleț apărut pe Youtube arată că suntetul pe care îl auzi când îți trosnești degetele este, de fapt, o eliberare de gaz, potrivit aplus.com. Deși oamenii susțin că un astfel de obicei este foarte periculos pentru oase, cercetătorii nu au dovezi clare care să stabilească o legătură între trosnitul degetelor și artrită.

Atunci când îți trosnești degetele, nu faci decăt să întinzi spațiul dintre oase, care este plin cu lichid sinovial. Această substanță reduce frecarea articulațiilor de câte ori te miști și conține gaze precum oxigen, nitrogen și dioxid de carbon.

Poziția în care dormi îți spune ce PROBLEME de SĂNĂTATE ai

Când începi să îți trosnești articulațiile, spațiul dintre oase creează o presiune negativă, asemănătoare cu o aspirare, care atrage lichidul sinovial. Bulele apar din cauza gazelor din acest lichid, iar când se sparg, se aude acel zgomot enervant.

Ce se întâmplă dacă îți trosnești degetele

Când devine periculos trosnitul degetelor

Când vine vorba de cât de periculos este trosnitul degetelor, cercetătorii susțin că nu ar trebui să îți faci griji decât dacă ai dureri. O investigație interesantă în acest sens a făcut-o dr. Donald L. Unger, care timp de 60 de ani și-a trosnit doar degetele de la o mână. A observat, astfel, că mâna chinuită nu era mai bolnavă de artrită decât cea pe care nu a pus nicio presiune.

Totuși, un studiu din 1990 a arătat că acest obicei poate duce la umflarea mâinii și slăbirea ei, dacă este efectuat pe termen lung, așa că încearcă să te abții de la astfel de ticuri.

Află AICI cum scapi de acest obicei!

Zodii care iubesc persoana greșită pe 3 aprilie 2023. Nativii care au probleme pe plan amoros
Inima poate știe ce vrea, dar uneori cealaltă persoană nu simte același lucru. Ultimul lucru...
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023. Racii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Coafuri din anii ’70 care sunt iar la modă. La ce tunsori s-au întors femeile din lumea întreagă
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x