Legumele au un conținut bogat în nutrienți și antioxidanți. Acestea pot regla zahărul din sânge, îmbunătăți digestia, diminua riscul de îmbolnăvire și susține o pierdere sănătoasă în greutate.
Lista legumelor care pot reduce grăsimea abdominală
Este important de luat în considerare că grăsimea abdominală nu poate fi eliminată cu ajutorul unui singur aliment. Există mai mulți factori care pot influența procesul de slăbire, cum ar fi: moștenirea genetică, vârsta, alimentația și stilul de viață.
În general, dacă se urmărește eliminarea kilogramelor în plus, se recomandă o abordare echilibrată. Potrivit specialiștilor Harvard Health, exercițiile fizice regulate, evitarea fumatului, reducerea stresului și adoptarea unei diete echilibrate, cu un conținut redus în zaharuri adăugate, pot ajuta la atingerea obiectivelor de pierdere a grăsimii de pe abdomen.
Pentru a obține mai multe informații corecte despre organizarea unei alimentații echilibrate, care include o cantitate mai mare de legume, se recomandă sfatul unui medic sau al unui nutriționist.
Chiar și așa, consumul frecvent al următoarelor legume poate contribui la o mai bună emilinare a grăsimii abdominale:
Morcovi
Morcovii conțin concentrații ridicate dintr-un tip de compus vegetal numit luteină. Multe studii au arătat că acesta poate avea efecte antioxidante și capacitatea de a ajuta la reducerea țesutului adipos abdominal deoarece poate accelera metabolismul.
Broccoli
Broccoli este printre legumele cel mai bogate în nutrienți. Datorită proprietăților sale antioxidante, această legumă cruciferă poate reduce inflamația din organism. Atunci când se diminuează inflamația, corpul uman poate pierde mai ușor în greutate și poate produce mai multe arderi în timpul antrenamentelor.
Citește și: Fitness cu Monica Chira: exerciții pentru fesieri, coapse și abdomen
Sfeclă
Nutrienții din compoziția sfeclei au un conținut ridicat în nutrienți, de aceea pot ajuta la eliminarea grăsimii din jurul abdomenului și pot îmbunătăți digestia. Datorită concentrațiilor ridicate de fibre, sfecla poate avea un rol în prevenirea balonării, poate oferi senzație de sațietate și poate reduce apetitul. Fibrele pot contribui la îmbunătățirea sănătății microbiomului intestinal, care ocupă un rol esențial pentru o pierdere în greutate sănătoasă.
Sparanghel
Sparanghelul conține o substanță chimică numită asparagină. Aceasta este un alcaloid, care acționează în mod direct asupra celulelor și descompune grăsimea care poate apărea în diferite zone ale corpului, potrivit NDTV.
Ardei roșii
Ardeii roșii includ o cantitate mare de substanțe nutritive esențiale, care pot ajuta la eliminarea grăsimii abdominale. Efectul se datorează mai ales unei cantități mari dintr-un tip de carotenoid numit licopen. Ardeii roșii au puține calorii și asigură senzație de sațietate după mese. Această combinație poate ajuta la prevenirea supraalimentării pe parcursul zilei.
Citește și: Top 5 exerciții pentru un abdomen tonifiat
Castraveți
Castraveții se pot dovedi eficienți în detoxifierea sistemului. Datorită prezenței apei și fibrelor, pot combate impulsul de a consuma alimente mai des. Se utilizează în mod regulat pentru a prepara sucuri care ard grăsimile, pentru că au un conținut scăzut de calorii.
Spanac
Spanacul poate ajuta la eliminarea grăsimii abdominale. El include fibre care pot susține digestia și pot menține sănătatea intestinală. Totodată, are un conținut bogat în vitamina K. Aceasta uneori poate sprijini reducerea greutății corporale, inclusiv a grăsimii viscerale.
Băuturi sărace în calorii care ajută la pierderea în greutate... Pericolul ascuns din cuptorul cu microunde. Incredibil câte bacterii se găsesc în interior și cum ne afectează sănătatea...