Căutare Live

(P) Caniculă: 3 sfaturi ca să miroși bine toată ziua

Căldurile din ce în ce mai mari pe timpul verii îl fac să transpire abundent și pe cel mai calm om. Transpirația joacă un rol important în buna funcționare a organismului, pentru simplul motiv că ajută la reglarea temperaturii sale interne. Dar transpirația poate să fie asociată în perioadele extrem de calde cu anumite mirosuri mai puțin plăcute, în pofida eforturilor depuse.

Căldurile din ce în ce mai mari pe timpul verii îl fac să transpire abundent și pe cel mai calm om

Freepik

Iată mai jos câteva măsuri simple pe care le poți adopta, pentru a mirosi bine toată vara, în pofida perioadelor de caniculă din ce în ce mai frecvente.

Folosește parfumuri mai delicate

Este posibil ca parfumul tău obișnuit să ți se pară puțin prea intens pentru temperaturile de afară. Îl poți înlocui cu versiuni mai delicate, precum parfumuri florale ori cele cu miros de citrice, care oferă o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei. Alege mai degrabă ape de colonie, parfum sau de toaletă, precum apa de parfum Idôle, cu miresme fine, mult mai potrivite pentru sezonul cald. Și, pentru că ingredientele din parfumuri nu rezistă foarte bine la căldură, nu ezita să-ți păstrezi produsul la frigider. Calitatea parfumului pe care îl folosești se va păstra mai mult timp.

Parfumează-te fără parfum

Spray-urile parfumate de corp și păr sunt, de mai mulți ani, un accesoriu popular pentru sezonul estival. Mai puțin concentrate decât un parfum clasic, sunt fine pentru piele, dar se și evaporă mai repede. Unele dedicate pielii nu au doar rolul de a o parfuma fin, ci și calități de hidratare ori energizare.

Apele parfumate sunt o alternativă excelentă, pentru că, în general, nu conțin alcool și în plus, pot fi îmbogățite cu diverse uleiuri hrănitoare pentru piele. Multe mărci de renume au lansat astfel de produse în ediții limitate, pentru perioada de vară.

Cremele și uleiurile de corp parfumate sunt o altă bună opțiune de a mirosi bine pe timpul verii. Iar multe pot fi disponibile în gama parfumului tău preferat. Hrănirea și hidratarea pielii este un pas esențial, mai ales după un duș sau o zi la plajă. Aceste produse îți îngrijesc pielea și o ajută să miroase și frumos. În plus, notele aromatice persistă mai mult decât cele ale unei ape parfumate, datorită uleiurilor folosite la prepararea acestor creme.

De asemenea, similar cremelor parfumate, există geluri de duș și/ sau săpunuri lansate de multe branduri de parfumuri. După duș, pielea rămâne curată, împrospătată și plăcut parfumată. Și nu uita ca, după baie, să pregătești zonele de pe corp care vor fi parfumate, aplicând puțină vaselină sau ulei de corp. Este un vechi truc, ce te va ajuta să menții aroma parfumului mult mai mult timp.

Folosește deodorantul eficient

Deodorantul nu este un produs dedicat exclusiv axilelor. Acestea nu sunt singurele zone ale corpului unde se manifestă transpirația. De exemplu, persoanele cu părul lung transpiră foarte mult în zona cefei și a spatelui. Poți aplica puțin deodorant și pe aceste zone, dar și pe picioare.

Iar, dacă știi că vei avea o zi lungă, fii pregătit pentru orice circumstanțe cu un mic kit de urgență pe care să îl ai mereu asupra ta. Multe mărci comercializează deodorante în format mini, care nu ocupă mult loc în geantă. Un astfel de deodorant, alături de un pachet de șervețele umede pot fi de mare ajutor în zilele caniculare.

În zilele foarte călduroase, alege ținute realizate din materiale naturale, precum inul și bumbacul, cu croieli ample și în culori deschise. Hidratează-te corespunzător, cu apă la temperatura ambientală. Evită băuturile foarte reci, dar și pe cele foarte calde, pentru că organismul va depune mai multe eforturi pentru a se regla termic și astfel vei transpira mai mult.

(P) Cum pot ajuta ciorapii compresivi sau medicinali în tratamentul afecțiunilor venoase ?... (P) 5 motive pentru care poţi alege să faci cadou şedinţe de masaj celor dragi...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x