- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Acestea sunt ingredientele de baza care nu pot lipsi din compozitia unui pateu. Dar de ce este nevoie de atatia aditivi pentru a-l obtine?
Doi dintre ei sunt chiar foarte periculosi: nitritul de sodiu (E250) si glutamatul monosodic (E621). Nitritul este periculos in special pentru copiii mici si pentru persoanele alergice; poate provoca urticarie, afectiuni ale glandei tiroide perturband metabolismul iodului.
Glutamatul poate produce greata, senzatii de arsura in antebrat si ceafa, astm, modificari de ritm cardiac si este puternic neurotoxic (poate declansa maladiile Huntington, Alzheimer, Parkinson).
In plus, lista E-rilor din pate mai este „garnisita" cu un colorant (carmin) si cu un gelifiant (caragenan), al caror consum frecvent nu este recomandat.
Sfat: Recomand pateurile bio pentru ca nu au aditivi alimentari, iar conservantii folositi sunt naturali. Daca ai timp, prepara acasa un pateu natural si sanatos.
citeste revista Felicia
foto: truffle-in-a-rum-chocolate.
Alimentatia moderna: un pericol pentru sanatate!... Bronzul ne protejeaza de razele UV...