Antena Căutare

Pateul si aditivii periculosi pentru sanatate

Stiu ca pateul este foarte gustos intins pe paine si asezonat cu rosii. Dar te-ai gandit vreodata ce contine? Desigur, are ficat, carne, apa, ulei, condimente.

Acestea sunt ingredientele de baza care nu pot lipsi din compozitia unui pateu. Dar de ce este nevoie de atatia aditivi pentru a-l obtine?

Doi dintre ei sunt chiar foarte periculosi: nitritul de sodiu (E250) si glutamatul monosodic (E621). Nitritul este periculos in special pentru copiii mici si pentru persoanele alergice; poate provoca urticarie, afectiuni ale glandei tiroide perturband metabolismul iodului.

Glutamatul poate produce greata, senzatii de arsura in antebrat si ceafa, astm, modificari de ritm cardiac si este puternic neurotoxic (poate declansa maladiile Huntington, Alzheimer, Parkinson).

In plus, lista E-rilor din pate mai este „garnisita" cu un colorant (carmin) si cu un gelifiant (caragenan), al caror consum frecvent nu este recomandat.

Sfat: Recomand pateurile bio pentru ca nu au aditivi alimentari, iar conservantii folositi sunt naturali. Daca ai timp, prepara acasa un pateu natural si sanatos.

citeste revista Felicia

foto: truffle-in-a-rum-chocolate.

Alimentatia moderna: un pericol pentru sanatate!... Bronzul ne protejeaza de razele UV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x