Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Pregatirea mentala, cheia succesului unei diete

Eileen Daspin, autoarea dietei Manhattan, sustine ca pregatirea mentala atunci cand vine vorba de urmarea unui regim de slabire este echivalentul antrenamentului pe care il fac atletii inaintea unui maraton.

Potrivit Daily Mail, creierul trebuie antrenat pentru a fi pregatit sa renunte la anumite alimente interzise de o dieta. Inainte sa incerci sa tii o dieta, Eileen Daspin recomanda sa te pregatesti psihic timp de trei saptamani si sa incerci sa elimini pe rand alimentele care ingrasa.

Oamenii de stiinta spun ca ai nevoie de 21 de zile pentru a scapa de un obicei, asa ca ai mai multe sanse ca dieta sa isi faca efectul daca te pregatesti mental inainte sa o urmezi.

Trebuie sa faci o lista cu alimentele la care vrei sa renunti si pe care iti este greu sa nu le consumi. Dupa ce ai ales unul, ia-ti angajamentul de a nu-l mai manca timp de 10 zile. Daca reusesti sa te abtii sa-l consumi in acest interval de timp, vei reusi si in continuare.

Asadar, ar trebui sa te concentrezi mai mult pe pregatirea pentru dieta decat pe pregatirea pentru pierderea kilogramelor in plus.

Foto: hepta.ro