Live acumFilm: Avionul condamnatilor
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Premiera medicala: un rinichi a fost transplantat de doua ori

Intr-o premiera medicala, medicii de la un spital din Chicago au reusit sa transplanteze acelasi rinichi de doua ori, relateaza ABC News.

Ray Fearing, un american bolnav de glomeruloscleroza focala si segmentara a suferit anul trecut o operatie de transplant de rinichi. Donatoarea a fost chiar sora lui mai mica.

Tanara a reusit sa-si ajute fratele, dar bucuria nu a tinut decat doua saptamani pentru ca rinichiul transplantat a fost afectat de boala de care suferea tanarul. Din acest motiv, chirurgii au fost nevoiti sa ii indeparteze rinichiul care ii readusese speranta de vindecare lui Ray Fearing.

In loc sa arunce rinichiul, asa cum se intampla in cazul transplanturilor esuate, medicii au decis sa-l pastreze si sa incerce sa il vindece in afara unui organism.

Imediat dupa ce a fost extras din corpul tanarului, rinichiul a dat semne de revenire, iar in cateva saptamani a fost transplantat din nou. Un chirurg in varsta de 67 de ani a fost cel care a primit rinichiul care mai fusese transplantat inca o data.

Foto: hepta.ro

Recomandari