Resveratrolul, pilula sanatatii vesnice

Pilula-minune, care promite indirect o sanatate vesnica, va putea trata boli grave, cum ar fi obezitatea, diabetul, afectiunile cardiovasculare si chiar cancerul, afirma cercetatorii de la Institutul National de Sanatate din Baltimore, citati de Daily Mail.Specialistii spun ca resveratrolul este cel mai puternic antioxidant - de 5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E sau de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.

Resveratrolul "aduna" sau "incheaga" radicalii liberi si ii indeparteaza astfel din organism, scade niveluil colesterolului "rau" si il creste pe cel al colesterolului "bun", incetineste cu 50% inmultirea celulelor canceroase sau chiar le indeparteaza complet si stimuleaza imunitatea si inmultirea celuleor sanatoase, este un puternic antiinflamator si antibacterian si reduce riscul afectiunilor cardiovasculare cu pana la 50%.

De asemenea, imbunatateste capacitatea de memorare, vederea (mai ales la persoanele care sufera de diabet, a caror retina e afectata de boala) si reface structurile genetice afectate.

Resveratrolul actioneaza asupra unei gene numita SIRT1, care este "cheia" longevitatii si a energiei. "Puterea" unei pastile de resveratrol este echivalenta cu beneficiile pentru sanatate a aproximativ 8.000 de sticle de vin rosu, au mai precizat cercetatorii, al caror studiu a fost publicat in revista Scientific Reports.

Foto: newsyolk.com
Citeste si Jurnalul National!

Parteneri
De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă. Motivele științifice din spatele teoriei
Dacă încerci să mănânci sănătos, cu siguranță ai auzit despre beneficiile consumului micului dejun. Dar s-ar putea să ai încă dubii cu privire la importanța pauzei de masă la prânz. De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă, oare.
Catine.ro
Ultimele știri