Ingrediente:
- 4 linguri ulei de masline;
- 1 pui mare, cam de 1,8 - 2,2kg, sectionat in 8 bucati;
- 2 cepe, feliate fin;
- 2 fire de rozmarin;
- 2 conserve de rosii de 400g;
- 2 linguri de otet din vin alb sau rosu;
- 1 lingura de zahar;
- 500ml supa de pui;
- 300g de ciuperci, feliate;
- 1 legatura mica de patrunjel tocat (optional).
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se unge puiul cu doua linguri de ulei, se asaza intr-o tava incapatoare si se da la cuptor 15 minute.
2. Intre timp, se incalzesc doua linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa si rozmarinul, 5-10 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
3. Se reduce temperatura cuptorului la 180° C/gaz 4. Se adauga peste pui rosiile din conserva, ceapa cu rozmarinul, otetul, zaharul, supa. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit. Se da tava din nou la cuptor timp de 40-50 de minute, pana cand puiul este fraged - se verifica una dintre pulpe, pentru ca acestea se fac mai greu. In ultimele 10 minute, se adauga ciupercile. La final, se amesteca patrunjelul, daca se foloseste, apoi se serveste puiul cu piure, paste sau cu paine prajita cu usturoi.
FOTO: featuredish.com
Revolutionar: Injectia care ar putea sa tina in viata persoanele care nu pot sa respire... Exercitii "Urban warrior" cu Roxana Vancea...