- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Insomnie sau oboseală acumulată! Pot fi moştenite şi din familie. Acestea sunt cauzele care desenează sub ochi câteva dungi negre! Cearcănele sunt o problemă pentru majoritatea oamenilor care au activităţi solicitante. Însă, există un remediu care te scapă de ele în câteva minute!
Cafeaua, pe lângă aroma pe care o savurezi în fiecare dimineaţă şi doza de energie care aduce eficienţă, are şi alte beneficii. De exemplu, te scapă de pungile de sub ochi!
O femeie a avut ideea ingenioasă de a se juca cu zaţul de cafea şi nu oricum! Pe faţă! După ce a apăsat butonul de înregistrare! Nimic nu se compară cu senzaţia lipicioasă oferită, dar scopul evident, este mult mai important pentru ea!
Secretul nu este chiar atât de uşor se descifrat! Cafeina ajută la ameliorarea imflamaţiilor şi umflăturilor şi îţi păstrează pielea fină şi sănătoasă. Aşa că cearcănele au dispărut în doar câteva minute!
Alte beneficii ale consumului de cafea:
- Există o legătură clară între consumul de cafea şi capacitatea de a face efort fizic. O cafea băută cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul fizic are efect revigorant, energizant şi ajută la prevenirea oboselii musculare.
- Atunci când este consumată neagră, fără zahăr sau lapte, cafeaua solubilă este o băutură care conţine mai puţin de 80 calorii per cană de 150 ml. Astfel, cafeaua nu influenţează aportul zilnic total de calorii, ajutând la păstrarea echilibrului dintre aportul şi cheltuiala de energie, esenţial în menţinerea greutăţii corporale.
- Cafeaua, prin conţinutul de cafeină, ajută la menţinerea concentrării în momentele solicitante. Mai mult, îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt şi alungă oboseala care intervine în a doua parte a zilei, mai ales după masă.
- Conform Institutului pentru studiul ştiinţific al cafelei, alţi compuşi bioactivi din cafea sunt polifenolii, care prezintă proprietăţi antioxidante şi au un aport important în lupta împotriva radicalilor liberi, protejând astfel ţesuturile de atacul agresiv al acestora, scrie csid.ro.