Live acumObservator 19
Prime Time 20:30X Factor

Studiu: Alimentele de tip fast-food pot duce la dementa

Consumand alimente de tip fast-food nu numai ca te ingrasi, dar risti si sa innebunesti, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea Brown, din SUA.

O dieta dezechilibrata, bazata pe mancaruri cu grasimi "rele" (ca cele din cartofii prajiti sau hamburgeri), otraveste, practic creierul, care nu mai reuseste apoi sa faca anumite conexiuni. Deznodamantul? Misteriorioasa si incurabila boala Alzheimer. Si, mai nou, un Alzheimer sub forma diabetului, potrivit savantilor de la Universitatea Brown. Oricat de ciudat ar putea sa sune, studiile au aratat ca grasimile considerate rele scad nivelul de insulina din corp, iar celulele din creier ajung sa nu mai raspunda la aceasta substanta, atat de vitala pentru corpul uman.

Cercetarea a fost realizata pe cobai de laborator, care au fost hraniti cu aceste grasimi. Rezultatele au fost ingrijoratoare: nivelul de insulina a scazut dramatic, iar creierul lor efectivnu mai functiona. "O luasera pur si simplu razna. Nu mai raspundeau la stimuli si nu isi aminteau nimic", a spus Suzanne de la Monte, coordonatorul studiului, citata de Daily Mail.

In prezent, conform Societatii Alzheimer din SUA, unul din trei batrani peste 65 de ani sufera de dementa. Cercetatorii sunt de parere ca daca oamenii vor continua sa consume fast-food, acest procent va creste dramatic sau, mai rau, dementa se va instala mult mai devreme.

Foto: health.msn.co.nz

Recomandari