Live acumObservator 19
Prime Time 20:30X Factor

Vaccin antigripal, retras de pe piata din cauza efectelor secundare

Recent, in Marea Britanie, a fost retras din mii de farmacii si clinici vaccinul Preflucel, dupa ce The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) a ajuns la concluzia ca administrarea acestuia este insotita de unele riscuri.

In ultima luna, acest vaccin a provocat in mai multe randuri reactii adverse la persoanele carora le-a fost administrat, de genul oboselii, durerilor musculare si de cap, relateaza Scott.net.

Conform deciziei MHRA, de pe piata Regatului Unit urmeaza sa fie retrase circa 300.000 de doze de Preflucel. Pentru a evita un deficit de vaccinuri, britanicilor li se va oferi un vaccin alternativ care a primit permisiunea de a fi utilizat in luna martie a acestui an. In plus, autoritatile medicale de la Londra au comandat deja peste un milion de doze de alte preparate.

Desi dovezi privitoare la efecte secundare aparusera si in trecut, vaccinul Preflucel a fost recomandat totusi in cazul persoanelor alergice din cauza absentei oului din compozitia sa, precum si a nivelului ridicat de protejare impotriva gripei, care s-ar ridica 80%, potrivit unor experti.

Citeste si Jurnalul National!

FOTO: hepta.ro

Recomandari