Vascul - remediu impotriva cancerului

Vascul intareste sistemul imunitar, scade tensiunea arteriala, regleaza tulburarile cardiace si este eficient in dereglarile hormonale.

Vascul mai are proprietatea de a inhiba cresterea tumorilor canceroase, spune medicul Sabina Ivan, in cartea "Medicina Naturista pentru toti". Potrivit acesteia, la ora actuala, vascul este folosit in multe tari, printre care Germania si Elevetia, in terapia tumorilor maligne.

Compusi cu proprietati medicinale

Exista cativa compusi activi care ii confera vascului proprietati medicinale: viscotoxinele, beta amirina si derivati ai acidului oleanolic, evercetina, acidul viscic (cu puternica actiune antitumorala), derivatii de colina si alcaloizii. Primele cercetari asupra vascului au scos la iveala ca aceasta planta poate diminua simptomele hipertensiunii arteriale: senzatia de ameteala, vajaitul in urechi, tulburarile de vedere, tahicardiile. Ulterior, s-a constatat ca vascul poate scadea si nivelul tensiunii arteriale.

Alte cercetari au aratat ca extractul de vasc stimuleaza secretia de insulina si regleaza valorile glicemiei la pacientii cu diabet. O serie de studii efectuate in Germania au demonstrate ca injectiile subcutanate cu extract de vasc stimuleaza sistemul imunitar si ii ajuta pe bolnavii de cancer.

Citeste continuarea pe Jurnalul National!

FOTO: ipkitten.blogspot.com

Ultimele știri