VIDEO / Afla de la specialist cum sa iti protejezi coloana

 
+3 click pentru
galerie

Doctorul Cristina Balanescu, specialist in medicina alternativa, a vorbit la Observator despre solutiile prin care ne putem proteja coloana.

"Primul gest pe care trebuie sa-l facem cand ne doare spatele e sa ne relaxam si sa ne intindem pe o suprafata plana si nu neaparat foarte dura si sa stam astfel cinci pana la zece minute, sau pana musculatura spatelui se relaxeaza", a oferit primul sfat Cristina Balanescu.

Urmatorul pas este apelarea la ajutorul medical, iar un doctor specialist ii va recomanda diferite metode de tratament, unele pe baza de caldura, altele pe baza de gheata.

O alte metoda eficienta este masajul, insa facut de un profesionist si nu la centrele de frumusete sau de spa, fiindca acolo se fac masaje simple, si nu terapeutice.

Kinetoterapia, adica gimnastica spatelui, este o metoda stiintifica foarte buna, recomandata pentru cazurile mai grave, insa foarte folosita la sportivi, care depun un efort fizic mai mare decat media oamenilor. Prin aceasta metoda se intareste musculatura spatelui, care devine functionala la parametri maximi.

Doctorul Cristina Balanescu a vorbit si despre acupunctura, care trebuie folosita daca primii pasi de tratamente nu au dat rezultate. Chiar daca la inceput poate speria, acupunctura este de mare ajutor, avand si calitati relaxante. Atentie- acupunctura se practica doar de catre medici, nu in cabinete de frumusete.

O alta metoda este reflexoterapia, care actioneaza la nivelul reflexelor corpului. Se efectueaza un anumit masaj, cu o anumita logica si ordine.

Urmareste materialul video pentru a vedea si alte sfaturi cu ajutorul carora putem avea grija de coloana noastra!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI