Antena Căutare

Vitamina D, tot ce trebuie să știm despre rolul și importanța ei asupra organismului primăvara

Vitamina D este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Alaturi de calciu, vitamina D ajuta la formarea oaselor si la mentinerea sanatatii lor.

Vitamina D, importanță

Vitamina D este cunoscută și drept vitamina soarelui pentru că aceasta ia naștere datorită reacției soarelui asupra pielii.

Vitamina D are un rol important în creșterea imunității organismului și automat în apărarea acestuia împotriva infecțiilor de sezon.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este foarte important să evităm carențele vitaminei D prin controale periodice și eventual să apelăm și la suplimente cu vitamina D. Ideal ar fi să sintetizăm aceste suplimente prin expunere la soare.

Articolul continuă după reclamă

Carențele de vitamina D se pot resimți prin depresie, căderea părului, dureri musculare, crampe, dureri de spate, tulburări cardiovasculare, imunologice, neurologice, etc.

Vitamina D este foarte importantă în dezvoltarea copiilor pentru asimilarea calciului. Copiii trec printr-o creștere și dezvoltare într-un ritm accelerat în primii doi ani de viață și ulterior în perioada de adolescență. Vitamina D trebuie suplimentată începând cu primele zile de la naștere, mai precis din ziua a 14-a în doze de 600 UI/zi până la vârsta de 2 ani. Ulterior se administrează doar în sezonul rece. Deficitul de vitamina D în primii ani de viață poate să determine rahitismul carențial care duce la deformarea oaselor, în special a toracelui. În sezonul cald sunt importante curele controlate de expunere la soare.

La femeile însărcinate, sau la cele care alăptează, necesarul vitaminei D este mai mare și trebuie avut în vedere suplimentarea acesteia.

Vitamina D se poate asimila consumând alimente bogate în conținutul ei: peștii grași, gălbenușul de ou, lactatele grase, dar neapărat să ținem cont și de expunerea la soare, dar și de suplimentele necesare.

Urzicile și importanța lor terapeutică primăvara. Ce conțin și cum se pot folosi pentru un rezultat optim asupra organis... Ce pot păți bucureștenii din cauza aerului poluat din Capitală? Poluarea poate avea consecinţe imediate, susţin speciali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x