Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Vitamine: Pregateste-ti organismul pentru iarna!

Iarna, corpul are nevoie de ingrijiri speciale, atat din punct de vedere estetic, cat si al nutritiei. Vitaminele sunt esentiale in anotimpul rece, mai ales seleniul si vitaminele E si D.Incidenta infarctului miocardic este cu 20% mai mare la populatiile din SUA, Canada si tarile europene la persoanele care nu-si asigura o resursa de seleniu din consumul de peste toamna, sustin cercetatorii. Seleniul este un metal vital pentru regiunile nervoase ale creierului, cu rol in reglarea tensiunii arteriale intracraniene.

Dupa ultimele date stiintifice ale biochimistilor, lipsa totala de seleniu din centrii cardio-vasculari din bulb si unele zone hipotalamice poate creste riscul la infarct sau accidente cerebrale, in mod deosebit in lunile tarzii ale iernii (sfarsitul lunii ianuarie, februarie si martie).

Seleniul poate fi gasit, in afara de pastilele de pe piata, in carnea scoicilor de mare si in fructele de curcubitacee (dovleacul si floarea-soarelui), care contin seleniu in cantitati benefice pentru organism.

Foto: sheknows.com

Recomandari