Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Horoscop. Cum ești ca tată în funcție de zodie

Felul în care te descurci ca părinte și cum te implici în viața copilului tău este influențat de astre. Află ce spun zodiile despre cum ești ca tată.

Felul în care te descurci ca părinte și cum te implici în viața copilului tău este influențat de astre. Află ce spun zodiile despre cum ești ca tată.

Atunci când devii părinte, te schimbi, devenind un om mult mai responsabil de vreme ce viața unui alt om depinde de deciziile pe care tu le iei. Astrele pot influența cât de bun poți fi în rolul de părinte. Unii taţi se descurcă de minune de la bun început în rolul de părinte, în timp ce pentru alţii e nevoie de răbdare şi efort pentru a face faţă noii provocări. Iată ce spune horoscopul despre ce fel de tată ești în funcție de zodie.

Horoscop – Cum ești ca tată în funcție de zodie

Horoscop – Berbec

Tatăl Berbec este foarte generos cu copiii săi. Din când în când, s-ar putea să îl vezi cum se pune în mintea lor, distrându-se împreună. Se joacă cu ei, îi duce la competiţii sportive, la grădina zoologică și cam oriunde își doresc micuții, făcându-le toate poftele. Nu îi place să se impună şi îi lasă pe cei mici să aibă idei și păreri, lăsându-i să se exprime liber pentru a-și dezvolta personalitatea și a deveni curajoși.

Tatăl născut în zodia Berbec este un idealist convins, care își dorește să-i facă pe copii să vadă mereu lucrurile bune şi frumusețile vieții. Totodată, el vrea ca cei mici să poată avea tot ce el nu a avut vreodată. E foarte mândru când copiii lui sunt curajoşi şi competitivi. Chiar dacă răbdarea nu e punctul lui forte şi uneori poate fi cam dur, copiii simt că îi iubeşte şi învaţă că furiile lui sunt trecătoare.

Horoscop – Taur

Tatăl din zodia Taur este considerat a fi un tată ideal de vreme ce îşi iubeşte la nebunie copiii şi are multă răbdare cu ei. El e foarte protector, are grijă ca celor mici să nu le lipsească nimic şi pune educația lor pe primul loc. Acesta încearcă să îi educe astfel încât ei să ducă o viaţă decentă, încercând să îi păzească mereu de pericole.

Chiar dacă îşi doreşte tot ce e mai bun pentru copiii lui, tatăl Taur nu e absurd şi nu le cere imposibilul. Datorită faptului că îi iubeşte necondiţionat, el îi lasă pe copiii să acționeze în ritmul lor, nu-i forţează și nu-i grăbeşte, dar e mereu acolo să le dea un sfat, atunci când este nevoie. Chiar dacă ei au crescut și au pornit pe propriile drumuri în viață, tatăl Taur încearcă să păstreze o legătura strânsă cu ei. Fiind destul de conservator, poate fi incomod la vârsta adolescenţei, însă o dată cu înaintarea în vârstă aceste probleme dispar.

Horoscop – Gemeni

Tatăl Gemeni este un prieten de nădejde pentru copiii săi, uneori comportându-se ca un frate mai mare. El însuşi se poartă ca un copil mai mare și i s-ar cere prea mult să-i îngrijească, să-i alinte și să-i disciplineze pe copii. El se plictiseşte foarte repede şi nu e consecvent în atitudinea faţă de ei.

Cu toate acestea, el adoră să le povestească despre lucruri fascinante, să le cumpere cărţi, jocuri, să-i înveţe să meargă pe bicicletă, să se dea cu rolele. Pentru tatăl Gemeni, viaţa înseamnă comunicare, logică şi mişcare. Tocmai de aceea nu ştie cum să se descurce cu un bebeluș până când acesta nu începe să vorbească, să judece şi să meargă.

Horoscop – Rac

Tatăl Rac este un părinte foarte atent, dedicat şi răbdător. El se implică foarte mult în îngrijirea copiilor, de la schimbatul scutecelor și pregătirea biberonului până la momentul în care îi ţine de mână pe cei mici atunci când fac primii paşi, le citeşte poveşti și suferă alături de ei atunci când copiii au un necaz. Tatăl Rac pregăteşte petreceri de ziua de naștere a copiilor și e mereu acolo oricând aceștia au nevoie.
Odată cu trecerea timpului, legătura dintre el și copii poate suferi puţin. Pentru că el i-ar vrea mereu în casă, să îi știe în siguranță, e posibil să fie indispus de faptul că puștii au crescut și tind să evadeze din mediul controlat încercând să-şi afirme independenţa.

Horoscop – Leu

Tatăl Leu e un părinte minunat, generos, entuziast și plin de căldură. El îşi încurajează copiii să fie competitivi, activi social, să-şi exprime talentele şi să aibă respect de sine.
Tocmai de aceea, îi trimite la cele mai bune şcoli, le plăteşte meditaţii și le face cadouri. Cu toate acestea, chiar dacă sunt răsfățați, copiii învaţă repede că nu trebuie să-l contrazică sau să-i iasă din cuvânt, dar îl iubesc şi-l admiră.

Horoscop – Fecioară

Tatăl din zodia Fecioară este un părinte foarte conştiincios. El va fi mereu preocupat de educația copiilor, de construirea celor “7 ani de acasă”. Îi va învăţa pe copiii să se spele pe mâini şi pe dinţi, îi va îngriji când sunt bolnavi și îi va ajuta la lecţii atât cât se poate. Pe lângă acest simț al disciplinei și al curăţeniei, el pune mare preţ pe învăţătură şi va face sacrificii să le asigure copiilor o educaţie bună. Cu toate acestea, el trebuie să înțeleagă faptul că uneori copiii au nevoie și de o mângâiere și vorbe calde, nu doar de dezvoltare fizică şi intelectuală, dar şi de multă afecţiune.

Horoscop – Balanță

Tatăl Balanță poate fi deseori absorbit de profesie şi de hobby-urile sale. Așadar, preferă să îşi lase copiii în grija soţiei până cresc atât cât să se poată înţelege cu ei. Abia după aceea intră în rolul de părinte, fiind prietenos, comunicativ, diplomat, dar şi autoritar, cu multă grijă pentru dezvoltarea lor intelectuală. El se dedică să îi înveţe cum să gândească, să discearnă, să sesizeze cauzele şi efectele, să fie rezonabili, moderați și drepţi. Tatăl în zodia Balanță nu-și pedepseşte nemeritat copiii şi nici sub impulsul momentului. Ei îl consideră un înţelept, îl admiră și mereu se străduiesc să-l mulţumească.

Horoscop – Scorpion

Tatăl Scorpion îşi iubeşte copiii din adâncul inimii şi e gata să facă orice pentru ei. El vrea să îi învețe despre respectul pentru valoare, muncă şi perseverenţă şi va căuta mereu să le formeze un caracter puternic şi ambiţios. Cu toate acestea, uneori poate deveni mult prea intens, frământat şi înclinat către extreme. Este posibil pentru copii să crească într-o atmosferă destul de încărcată, marcată de pasiunile lui, de obsesii sau dependenţe, dar și de crize familiale ori financiare.
Uneori tatăl Scorpion este incredibil de tolerant, alteori devine exigent şi dur, imprimându-le copiilor sentimente complexe, de dragoste amestecată cu teamă.

Horoscop – Săgetător

Tatăl Săgetător este unul minunat. El priveşte fascinat evoluţia copiilor, nerăbdător să-i vadă suficient de mari pentru a le arăta cât de frumoasă e lumea. Acesta îi ia în excursii, se joacă cu ei, îi învaţă cum să facă un foc de tabără, cum să-şi lege schiurile și tot ce ține de sporturi. Tot el le ţine speech-uri bine intenţionate, despre lume şi viaţă, încurajându-i mereu. Pe lângă toate aceste lucruri bune, copiii pot să deprindă de la el şi obiceiuri mai puţin bune. La urma urmei, ei îl privesc ca pe un erou indiferent de situație. Așadar, exemplele precum condusul cu 200 la oră, momentele când claxonează femeile frumoase, cele când bea cu prietenii ori când amestecă cărţile de joc, nu sunt chiar unele constructive.

Horoscop – Capricorn

Tatăl Capricorn e văzut mereu de copiii săi cu mult respect. El e genul patriarhului de pe vremuri, care stătea drept şi distant în capul mesei şi le vorbea copiilor pe un ton sobru. Acesta este adeseori inabordabil și rece, dar e foarte responsabil faţă de copii, le asigură cele necesare. Cu toate acestea, tinde să fie rigid şi conservator şi să ignore nevoia lor de căldură sufletească şi de afecţiune.

Horoscop – Vărsător

Copiii sunt singurele fiinţe pe care tatăl Vărsător e dispus să recunoască faptul că le iubeşte necondiționat. Acesta este atent la nevoile şi dorinţele lor și se dă peste cap să le ofere tot ce vor. El e în stare să se joace ore în şir cu cei mici, purtându-se ca un copil mai mare. Tatăl Vărsător urmăreşte mai ales să le insufle spiritul competitiv şi dragostea pentru studiu. De aceea, îi provoacă la testarea cunoştinţelor de cultură generală, la dezlegarea problemelor, îi învaţă şah și alte jocuri competitive.
Acesta folosește metode educative care le stimulează interesul. Tatăl Vărsător are însă o problema: Copiii săi trebuie să fie independenţi, dar în acelaşi timp să îl asculte, contradicţie ce poate naşte periodic conflicte aprinse.

Horoscop – Pești

Tatăl Peşti are darul de a înţelege sufletul copiilor lui şi de a le pătrunde în inimă. El este blând și grijuliu, îi simte și îi intuieşte pe cei mici, chiar dacă uneori e dezordonat și excentric. De dragul lor, el se transpune împreună cu ei în lumea basmelor pe care le citesc împreună, are foarte multă imaginaţie, desenează şi cântă cu ei și îi încurajează să-şi facă prieteni.
Fiind slab la capitolul disciplină, tatăl Pești poate fi acuzat că este un părinte prea indulgent. În realitate, preocuparea lui pentru copii rămâne destul de inconstantă, întreruptă de propriile-i miraje şi căutări, care-l pot absorbi cel puţin la fel de mult.

Citește și:

Horoscop. Ce fel de mamă ești în funcție de zodia ta

Horoscop. Ce muzică te relaxează, în funcție de zodia ta

Horoscop. Cele mai frumoase femei din zodiac

Horoscop. Ei sunt cei mai frumoși bărbați din zodiac

Sursă foto : pexels.com

Recomandari