Privitul excesiv în oglindă cauzează depresie si anxietate

Un nou studiu arată că persoanele care se uită în oglindă timp de 10 minute de cîteva ori pe zi devin anxioase şi încep să aibă probleme cu felul în care îşi percep înfăţişarea, relatează Daily Mail.

Un nou studiu arată că persoanele care se uită în oglindă timp de 10 minute de cîteva ori pe zi devin anxioase şi încep să aibă probleme cu felul în care îşi percep înfăţişarea, relatează Daily Mail.

Au fost supuși unor exerciții de privit în oglindă câțiva oameni care au aveau o stimă de sine crescută, după câteva minute de contemplare, participanţii sănătoşi începeau să arate semne de stres şi de anxietate cu privire la imaginea lor.

La studiu au participat 50 de persoane care au simţit aceste efecte chiar dacă înaintea începerii testelor erau perfect mulţumite de înfăţişarea lor. În mod normal, defectele nu îi deranjează, însă, dacă se privesc timp îndelungat în oglindă încep să se concentreze mai mult asupra imperfecţiunilor.

Potrivit unor sondaje, femeile din Marea Britanie se uită în oglindă, în medie, de 38 de ori pe zi, în timp ce bărbaţii îşi admiră înfăţişarea de 18 ori.

Obiceiul de a se privi în oglindă îi afectează şi mai rău pe cei care au suferit de depresie în trecut. Mulţi oameni aplică un strat gros de machiaj şi haine pentru a ascunde, în opinia lor, neajunsurile şi caută alinare în oglindă.

Oamenii de ştiinţă au explicat că, în ciuda faptului că toată lumea iubeşte să se uite în oglinda din cînd în cînd, cei mai mulţi dintre participanţii sănătoşi, de regulă, nu petrec prea mult timp analizînd trăsăturile lor. Dar, privindu-se îndelung în oglindă, chiar si oameni sănătoşi, încep să se concentreze asupra imperfecţiunilor lor.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri