Căutare Live

Alertă în Grecia. Turiştii au dus coronavirusul în Thassos: Sunt 36 de cazuri depistate

Grecia schimbă din nou regulile, după ce mai mulți turiști au fost depistați pozitivi cu coronavirus, în insula Thassos. Autoritățile elene au anunțat că toți călătorii care întră acum în țară pe la punctul de frontieră Kulata-Promachonas vor fi obligatoriu testați.

Astăzi, de exemplu, aproape 90% dintre cei care au intrat pe acolo au fost testaţi. Dar autorităţile greceşti spun că sunt pregătite să testeze fiecare turist nou sosit, chiar şi la sfârşit de săptămână când de obicei se formează marile aglomeraţii.

Citește și: Presa din Franța ironizează țara noastră. Le Monde: "Eşti testat pozitiv? Nicio grijă! În România, ești liber să umbli pe stradă"

Grecia: Turiștii își așteaptă rândul la testare, în aeroport

Pe Aeroportul Heraklion, din Creta, toţi pasagerii îşi aşteaptă rândul la testare. Completează un formular, rezultatul testului vine în 24 de ore. Cine nu are codul de bare, riscă o amendă de până la 500 de euro.

Citește și: Record absolut de cazuri de coronavirus în România. Au fost raportate alte 614 îmbolnăviri și 17 decese, în ultimele 24 de ore

Pe aeroport, toată lumea este testată, cel puţin toată lumea din zborul de la Bucureşti. Practic, odată ce ai primit codul QR, acesta este verificat, iar mai apoi primeşti o spatulă cu care îţi este recoltată o probă. Asta după ce o turistă româncă a fost testată pozitiv pe aeroport în Creta, însă a sfidat regulile şi s-a plimbat pe insulă trei zile. Autorităţile se tem acum că i-a infectat şi pe alţii.

36 de turiști depistați pozitiv în Grecia de la redeschiderea sezonului estival

Mai îngrijorătoare este însă situaţia de la Vama Kulata, de altfel singura intrare terestră în Grecia rămasă deschisă. Aici, 36 de turişti au fost depistaţi pozitiv. 20 din Serbia, iar 16 cel mai probabil din România şi Bulgaria. Grecia are puțin peste 3.500 de cazuri de Covid-19 în total, de la debutul pandemiei.

Parteneri
De ce te simți mereu obosită. Care este explicația experților
Catine.ro
Ultimele știri
x