Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Atracții istorice și experiențe unice, în Istanbul

Istanbul, orașul aflat pe două continente te întampină cu o atmosferă unică: elementele lumii moderne se întalnesc într-o armonie completă cu tradițiile orientale, hipnotizand călătorul de la primul contact cu această metropolă vibrantă.

Fermecătoare și complexă această destinație este și mai energică în preajma sărbătorilor de iarnă, cand mii de turiști din toată lumea vin să întampine Anul Nou în orașul împărțit în două lumi fascinante: Europa și Asia. Vizitează Istanbul în cadrul unui circuit cu autocarul de 5 zile, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care te surprinde cu cele mai mici tarife și servicii excelente la toate pachetele de vacanță.

Revelion de lux în Istanbul

Desprins parcă din poveștile 1001 de nopți, Istanbul îmbracă cele mai străluciroare straie de sărbătoare în preajma Revelionului cand au loc aici unele dintre cele mai fabuloase petreceri din lume. Trecerea dintre ani este făcută prin dansuri turcești și muzică locală, atmosferă de basm și bucate alese, alături de priveliști unice spre Bosfor.

Ultima zi a anului o poți sărbători la shopping în Marele Bazar întins pe aproape 60 de străzi labirintice ce cuprind mai bine de 4000 de magazine, printre care și o alee ticsită de vitrine în care sunt expuse bijuterii din aur și argint. Acest simbol al orașului, Marele Bazar este locul cel mai colorat și mai tradițional din tot Istanbulul așa că nu ar trebui să-l ratezi sub nicio formă. Dacă vrei să testezi bucătăria turcească, nu rata Piața de Condimente, un bazar divers și complex ce a fost deschis pentru prima dată în secolul al XVII lea.

Plin de monumente și palate otomane, Istanbul găzduiește o seamă de obiective turistice de renume în toată lumea pe care nu ai cum să le omiți dacă ajungi aici. Printre acestea se numără Moscheea Albastră, un monument fabulos de artă otomană cu interior realizat din plăci albastre de la care și-a primit și numele, fiind de altfel și singura moschee din Turcia cu șașe minarete.

Vizite istorice și croaziere de poveste

Una dintre cele mai magnifice construcții ale orașului este Palatul Topkapi, fosta reședință a sultanilor, cu patru curți interioare, ziduri de apărare vechi și camere de muzeu unde au fost expuse numeroase obiecte istorice valoroase. O altă capodoperă arhitecturală este Biserica Hagia Sofia, o bijuterie bizantină ce funcționează în acest moment ca muzeu, dar care a fost unul dintre cele mai importante edificii de cult din Turcia.

Orice vizită în Istanbul, cu atat mai mult cu ocazia Anului Nou, trebuie să includă o croazieră pe Bosfor. Admiră edificiile de patrimoniu aflate pe malul european și pe cel asiatic. Te poți opri apoi într-un local de pe Podul Galata de unde să admiri focurile spectaculoase de artificii, să participi la nopțile turcești și să încerci delicioasele preparate tradiționale. Poți alege și o călătorie ceva mai lungă pe apele Mării Marmara spre Insula Prințului numită Buyukada. Admiră casele somptuoase ale familiilor regale la o plimbare cu caleașca exact ca în vremurile apuse.

De Mădălina Isar

Circuite Revelion 2018 - Istanbul

Tarif: 239 Euro + 329 Lei/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Selenay 3*, transport autocar, ghid roman. Date de plecare: 29.12.2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Recomandari