Antena Căutare

FOTO! Doar pentru gurmanzi: muzeul dedicat cartofilor prajiti

Exista un muzeu dedicate bananelor, unul dedicat branzei, deci de ce nu ar exista si unul dedicat cartofilor prajiti? Belgienii au fost cei care au venit cu ideea oferirii cartofului locul pe care il merita, deschizand in 2008 acest muzeu dedicat cartofilor prajiti.

Frietmuseum a fost creat in Saaihalle, unul dintre cele mai vechi si bine pastrate cladiri din Bruges. Cea mai veche parte a cladirii dateaza din 1399 si multe trasaturi originale sunt pastrate din acele timpuri.

Pentru a se asigura integritatea cladirii nu au fost facute alte modificari, iar vizitatorii nu se bucura doar de aflarea isoriei cartofului prajit, ci si de interiorul unei cladiri magnifice din secolul 14.

Ce poate fi vazut la Frietmuseum?

De la vase incase reprezentand diferite varietati de cartofi la aparate vechi de prajit, de la picturi la fotografii despre cartofi si chiar un filmulet despre cum sa pregatesti cei mai buni cartofi prajiti, totul are ca tematica gustosul cartof.

Ce se poate gusta?

Dupa ce ai completat turul muzeului, iti va fi pofta cu siguranta, de aceea in subsolul medieval se gasesc de cumparat cartofi prajiti in stilul traitional belgian si alte retete specifice locului.

Foto: hungeree.com

Musee Mecanique - un parc de distractii in miniatura... Ecoturismul, o destinatie ideala...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x